Facebook изтри над 270 акаунта и страници, контролирани от руската

...
Facebook изтри над 270 акаунта и страници, контролирани от руската
Коментари Харесай

Facebook изтри над 270 акаунта и страници на руски тролове

Facebook изтри над 270 акаунта и страници, следени от съветската „ фабрика за тролове “, публично известна като " Агенция за интернет проучвания “. Тя беше упрекната от американските управляващи, че е манипулирала президентските избори през 2016 година

Новината за закриването на страниците беше обявена от Марк Зукърбърг на страницата си в мрежата: „ Днес (вторник, бел. ред.) направихме значима крачка в отбрана на честните избори по целия свят, изтривайки повече от 270 страници и сметки, ръководени от съветската организация “.

По думите му, представени от ТАСС, сметките са отстранени не поради наличието, което популяризират, а тъй като са следени от съветската фабрика за тролове.

Тази съветска организации непрекъснато си служеше с неистина и се опитваше да манипулира хората в Съединени американски щати, Европа и Русия и ние повече не желаеме да ги виждаме във Facebook или където и да е по света, разяснява Зукърбърг.

Според  него свалените  страници са били ориентирани и към Русия и рускиговорещите поданици на прилежащите Азербайджан, Узбекистан и Украйна. В някои от случаите изтритите страници принадлежали на медии, които също са били под контрола на троловете.

През февруари американските управляващи повдигнаха обвинявания на 13 съветски жители и три организации за опит да манипулират изборите в Съединени американски щати. Сред тях е олигарх, който директно свързва Кремъл с намесата в американските избори - Евгений Пригожин, по-известен като „ готвача на Путин “. Неговото име изплува и към съветската частна войска „ Вагнер “, за която се разбра, откакто десетки руснаци бяха убити в Сирия. Според журналистически следствия към 2500 бойци от „ Вагнер “ се бият в Сирия.

Кремъл не признава нито намесата в изборите в Съединени американски щати, нито съществуването на съветската частна войска „ Вагнер “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР