Facebook и Twitter не са открили и забелязали намеса на

...
Facebook и Twitter не са открили и забелязали намеса на
Коментари Харесай

Facebook и Twitter не откриха намеса на Китай в изборите в САЩ

Facebook и Twitter не са разкрили и забелязали интервенция на Китай в частичните избори за Конгреса на Съединени американски щати, които ще се проведат на 6 ноември. Това оповестиха представители на фирмите, представени от "Блумбърг ".

Социалните мрежи оповестиха за онлайн дезинформационни акции преди изборите, които наподобява са с генезис от Русия и Иран. Но представители на двете компании не са разкрили доказателства до момента за сходна интензивност от страна на Китай.

"Фейсбук " и "Туитър " са последните от поредност софтуерни компании, които направиха констатации, подкопавайки изказванието на Тръмп. През предходната седмица топ компании за киберсигурност като FireEye, Symantec и Crowdstrike оповестиха, че работейки за подсигуряване на изборите през ноември, не са виждали доказателства за цифрова интервенция от страна на Китай. В резултат на намесата на Русия в изборите през 2016 година

"Фейсбук " и "Туитър " ускориха опитите си за разкриване и прекъсване на дезинформационните акции на непознати държавни управления на техните платформи. Компаниите употребяват автоматизирани логаритми и човешки надзор на подозрителна активност, с цел да търсят координирани акции. "Фейсбук " и "Туитър " блокираха или отстраниха профили, които наподобява произлизат от Русия и Иран и наподобява са били предопределени да окажат въздействие върху публичното мнение в Съединени американски щати, до момента в който изборите през тази година наближават. Възможно е китайските дейности да не е могла да бъде засечена или да изплува с приближаването на изборите.

Твърденията на администрацията на Тръмп за китайска интервенция се ускориха от предишния месец насам, когато президентът съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че "Китай се пробва да се намеси в идните ни избори против моята администрация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР