Facebook и Instagram преживяха вчера сериозен срив в системите, което

...
Facebook и Instagram преживяха вчера сериозен срив в системите, което
Коментари Харесай

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Фейсбук и Instagram претърпяха през вчерашния ден сериозен срив в системите, което бе усетено от потребителите по целия свят, машините отказваха опити за влизане и излъчванията блокираха. Прекъсванията бяха обявени за първи път към 17:30 българско време и започнаха да се почистват към 19:00 ч.
Meta заяви нощес в най-новата си обществена мрежа, Threads: „ По-рано през днешния ден механически проблем аргументи на хората усложнения при достъпа до някои от нашите услуги. Разрешихме казуса допустимо най-бързо и се извиняваме за възможното стеснение. “ Проблемът засегна основно влизането във Фейсбук, съгласно компанията, споделя The Guardian.
Белият дом съобщи, че спирането на услугите и следено и в Съединени американски щати. Сривът съответства със Супер вторник, когато милиони американци гласоподават на първичните президентски избори. Високопоставен чиновник на американската организация за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата разясни: „ Ние сме наясно с случая и към този миг не сме осведомени с съответна връзка сред изборите или каквато и да е съответна злонамерена активност. “
Проблеми имаше и при влизане в платформата на Гугъл, което допуска обща причина сред спиранията в два софтуерни конгломерата, които значително управляват личната си инфраструктура.
Страницата за бизнес статус на Meta оповестява за редица разстройства, в това число в административния център на групата, при вход във Фейсбук, услугата, която разрешава на потребителите да употребяват трети платформи като употребяват данните си от акаунта във Фейсбук. Това от своя страна докара до някои спирания в работата и на разнообразни други уеб сайтове.
В първата си обява в X от една седмица, представителят на Meta Анди Стоун сподели: „ Наясно сме, че хората имат проблеми с достъпа до нашите услуги. В момента работим върху това. “

Бъдете деликатни!

„ Проблемът е отхвърлен, допустимо е да ви се наложи да се логнете още веднъж в акаунта си. Използвам случая, с цел да ви припомня: използвайте двустепенна ключова дума – едната е тази, която си знаете, а другата е еднократна, получавана посредством SMS или на някое приложение, генериращо еднократни пароли. Внимание: НИКОГА не споделяйте тези пароли с никого! Facebook НИКОГА няма да ви пита за това какви са ви паролите. Ако някой ви пита сходно нещо и твърди, че работи за Facebook, бъдете сигурни, че ви лъже! “ Това напомня на страницата си във Facebook Вени Марковски – вицепрезидент на ICANN и създател на Интернет общество – България. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР