Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и

...
Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и
Коментари Харесай

И Facebook е подслушвал своите потребители

Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за обзор и преписване на аудиоклипове на своите консуматори, заяви " Блумбърг ". Фейсбук твърди, че е спрял да употребява човешки служащи за обзор на аудиоклипове " преди повече от седмица ", отбелязвайки, че преди този момент изпълнителите са били наети да ревизират дали анонимните диалози са вярно преписани в приложението Messenger.

От 2015 година Messenger предлага функционалност за преписване на гласови клипове в текст, макар че е изключен по дифолт. Фейсбук твърди, че единствено тези, които са се присъединили в функционалността, са прегледали аудиоклиповете им от трети страни. Според страницата му за поддръжка обаче, в случай че даже един човек от вашия чат се е съгласил с Фейсбук да преписва диалога, всяко аудио в нишката би било преведено, без значение кой го е изпратил.

Констатациите са изключително тревожни, като се има поради, че на никое място в страницата за поддръжка или изискванията за обслужване на Фейсбук не се показва, че хората биха преглеждали аудиото. " Гласът към текст употребява машинно образование. Колкото повече употребявате тази функционалност, толкоз повече Voice to Text може да ви помогне ", гласи страницата за поддръжка.

Това не е първият сходен скандал. Apple и Гугъл обявиха, че към този момент не се занимават с тази процедура, а Amazon обявиха, че ще разрешат на потребителите си да се откажат от човешкия обзор.

Гигантът на обществените мрежи, който преди малко подписа съглашение за 5 милиарда $ с Федералната комисия за търговия на Съединени американски щати след изследване на неговите практики за дискретност, от дълго време отхвърли, че събира аудио от потребителите, с цел да предлага реклами или да помогне да се дефинира какво виждат хората в техните излъчвания. Главният изпълнителен шеф Марк Цукърбърг персонално се зае с отбрана на потребителите на обществената мрежа в показанията си пред американския конгреса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР