Фабрики в югозападната част на Китай са затворени и един

...
Фабрики в югозападната част на Китай са затворени и един
Коментари Харесай

Режим на тока в Югозападен Китай заради сушата

Фабрики в югозападната част на Китай са затворени и един град наложи режим на тока, откакто язовирите за генериране на водноелектрическа сила се изпразниха на фона на влошаваща се суша, което ускори икономическото напрежение в миг, когато президентът Си Дзинпин се пробва да си обезпечи трети мандат, предава Associated Press.

Компании в провинция Съчуан, в това число производители на слънчеви панели, цимент и урея и други, затвориха или понижиха производството си, откакто им беше подредено да лимитират мощностите си за пет дни, съгласно медийни известия в сряда. Това се случи, откакто равнищата на язовирите в региона се намалиха на фона на нарасналото търсене на електрическа енергия за работата на климатиците поради доста високите температури в района.

" Оставете електрическа енергия за хората ", се споделя в заповед от държавното управление на провинцията от вторник.

В Съчуан, където живеят 94 милиона души, нивата на водата във язовирите са намалели на половина единствено за този месец, съгласно Департамента за стопанска система и осведомителни технологии на провинция Съчуан.

Енергийната компания в Дажоу, град в Съчуан с 3,4 милиона души, наложи прекъсване на тока за 2 часа и половина тази седмица и след това го усили до три часа, съгласно шанхайския вестник The Paper. Вестникът Securities Times заяви, че на офис постройките в Ченгду, столицата на провинцията, е казано да изключат климатиците.

Недостигът на електрическа енергия се прибавя към провокациите пред ръководещата Комунистическа партия, до момента в който Си Дзинпин желае да получи невиждан трети мандат.

Ръстът на фабричното произвеждане и продажбите на дребно се забави през юли, възпрепятствайки икономическото възобновяване на Китай, откакто Шанхай и други индустриални центрове  от края на март, с цел да се борят с пандемията от COVID-19.

Райони в Централен и Северен Китай разпоредиха незабавни ограничения, с цел да обезпечат доставките на питейна вода, откакто летните дъждове доближиха едвам половината от естествените равнища. Официалната осведомителна организация " Синхуа " заяви, че се придвижва вода с водоноски в някои отдалечени села, останали изцяло без вода.

Според държавното управление стотици хиляди хектари посеви в Централен и Северен Китай са изсъхнали поради неналичието на вода и високите температури. Някои региони оповестяват за неуспех на летния вегетационен интервал.

Метеорологичната организация предизвести, че температурите в някои региони може да скочат до 40 градуса по Целзий.

Китай се сблъска с сходни проблеми предходната година, когато провинция Гуандонг в югоизточната част на страната, един от най-важните индустриални центрове в света, подреди затваряне на заводи, откакто язовирите се изчерпаха заради суша.

Междувременно управляващите предизвестиха, че някои елементи на страната са изправени пред вероятни наводнения от проливни дъждове, планувани в някои северозападни региони и в провинция Вътрешна Монголия на североизток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР