Фабриката за пелети в близост до зеленчуковата борса в петричкото

...
Фабриката за пелети в близост до зеленчуковата борса в петричкото
Коментари Харесай

Сред предписание за запечатване на фабрика за пелети в с. Кърналово ! АС Благоевград отмени разпореждане на НАП

Фабриката за пелети наоколо до зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово няма да бъде запечатана, без значение от предписание на Национална агенция за приходите, открили, че не се издават касови бонове Нарушението е намерено посредством сътрудници под прикритие, които пазарували от фабриката. Административен съд – Благоевград обаче анулира разпореждането на Централно управление на Национална агенция за приходите след тъжба на петричката компания.

Според арбитър Димитър Думбанов жалбата е основателна, защото липсват съответни съображения за предварителното запечатване на обекта, което се ползва, с цел да бъде предотвратено настъпването на щета, която да е забележителна или труднопоправима за бюджета. Запечатването на обекта неизбежно ще докара до понижение на приходите на сдружението, които да обезпечат заплащането на обществените му отговорности и неизбежно ще затрудни активността му.

Към момента даже не е издадено наказателно разпореждане, в което да е избрана имуществена глоба на сдружението, която в случай че бъде изплатена, насилствената административна мярка се приключва. Съдия Думбанов смята, че разпореждането на Национална агенция за приходите за авансово осъществяване е незаконосъобразно и го анулира. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР