Фабриката за месо във село Войводиново, голяма част от която

...
Фабриката за месо във село Войводиново, голяма част от която
Коментари Харесай

Изгорялата фабрика за месо строена с европейски средства

Фабриката за месо във село Войводиново, огромна част от която изгоря в огнен пъкъл завчера, е строена и оборудвана с европейски средства. Фирма " Унитемп " ООД е била бенефициент по Оперативна програма " Развитие на селските райони " в програмния интервал 2007-2013 година " Собствениците са получили общо 2 854 868 лв. капиталова дотация по два плана. Първият е за създаване и съоръжение на касапница за червени меса, като за него сдружението получава 2 741 422 лева Вторият е за закупуване на стелажно съоръжение и по него са били изплатени 113 446 лева Като ползвател на средства по оперативните стратегии на Евросъюза фабриката наложително би трябвало да е застрахована, само че мониторинговият интервал за сходен тип вложения е до 5 години и е изминал.

Цялостната инвестиция, направена през 2012 година във фабриката за кланично месо, е на стойност 4.5 млн. лева, което допуска, че притежателите са вложили в него към 1,7 млн. лв.. Капацитетът на предприятието за преправка на червени меса е до 48 тона дневно. Компанията разполага и със личен транспортен парк - за транспорт на живи животни, на охладени и надълбоко замразени меса. Дружеството е търговски сътрудник на доста от огромните вериги за хранителни артикули, заведения, заведения за хранене, както и по-малки компании за разфасоване и продажба на месо. По-голямата част от продукцията на " Унитемп " е за външния пазар. Още при започване на 2007 година сдружението е получило позволение да изнася в Европейски Съюз, а ​през 2009 година стартира износ и в Русия. Дружеството работи и с контрагенти от Близкия изток.

​Интересно е, че сдружението осъществя неведнъж по-големи облаги до 2014 година, когато приходите са 17,8 милиона лв.. Следващата година е била шокова за " Унитемп " съгласно финансовите доклади, като приходната част се свива близо три пъти до 6,3 милиона лв.. Тенденцията за понижаване на оборотите се резервира и до през днешния ден, като за 2017 година сдружението е отчело доход от едвам 4,8 милиона лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР