Фабриката ще бъде демонстрационна за други компании, които искат да

...
Фабриката ще бъде демонстрационна за други компании, които искат да
Коментари Харесай

Schneider Electric България - първият „умен завод“ в Югоизточна Европа

Фабриката ще бъде демонстрационна за други компании, които желаят да развиват високотехнологични планове в България

Българският цех на френската мултинационална корпорация Schneider Electric е първият индустриален обект на компанията в Югоизточна Европа със статут на „ интелигентна фабрика “ (smart factory). Признанието, което идва от компанията-майка, е голямо, защото основаната край пловдивското село Радиново към този момент ще бъде давана за образец и употребена като изложбено пространство освен на бъдещите сътрудници на Schneider Electric, само че и на всички задгранични вложители, които желаят да се уверят какъв брой бързо разнообразни технологии могат да се внедряват в българските производства. Друга такава smart factory корпорацията има само във Франция.

В завода всекидневно се употребяват високотехнологични нововъведения, като добавена действителност за инспекция на индикатори, сензори, свързани с централни системи за надзор, самостоятелни транспортни устройства и колаборативни роботи – така наречен cobot. Всички тези технологии и системи за повишение на успеваемостта и автоматизацията на процесите са били въведени в деяние в границите на последните 8 месеца, главно по самодейност на управителните инженери в завода. Задание за въвеждането на сходни нововъведения имат над 20 заводи в групата на Schneider Electric, само че най-бързо по плана са реагирали у нас. В България компанията създава 40 млн. автоматизирани електрически прекъсвача годишно. Инвестицията, която ще разреши увеличение на продукцията с 5% годишно, е възлизала на към 500 000 евро и ще се изплати от по-ефективната работа на машините в границите на 2 години.

Статутът на " интелигентна фабрика " за мощностите на Schneider Electric в България бе одобрен и със особено подписано съглашение за съдействие с Българската организация за вложения. Своите подписи под съглашението поставиха изпълнителният шеф на Българската организация за вложения, Стамен Янев и Радослав Кошков, районен управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. Със съглашението Българската организация за вложения приема фабриката на френския енергиен колос в Пловдив за демонстрационна фабрика за Smart Factory технологии, посредством които се цифровизират сполучливо методите за произвеждане. По този мотив формален посетител на събитието от страна на Schneider беше и Мурад Тамуд, световен шеф „ Производствени интервенции “ в Schneider Electric, основан в Хонг Конг.
1-2.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР