Фабриката на производителя на електрически автомобили Tesla в Китай ще

...
Фабриката на производителя на електрически автомобили Tesla в Китай ще
Коментари Харесай

Tesla строи завод в Китай за 500 000 коли на година

Фабриката на производителя на електрически коли Tesla в Китай ще бъде реалност. Това е ход, който е доста по-голям за американския тръст, в сравнение с броят на транспортните средства, създадени в Калифорния. Причината е елементарна – китайският пазар за електрически автомобили заема безапелационно челната позиция.

По данни на осведомени източници американската компания желае да създава до 500 000 автомобила годишно в Шанхай. Според South China Morning Post даже съответното съглашение с локалните управляващи към този момент е подписано.

Около индустриалните линии на Тесла в Китай се спекулира от дълго време. Първо се говореше за взаимна фабрика с локална компания. През април обаче китайското държавно управление разгласи, че ще бъдат анулирани рестриктивните мерки за собствеността на задграничните производители на електрически коли. Това почиства пътя на Тесла да сътвори фабрика сама. Изпълнителният шеф на американския тръст Илон Мъск е посетил Шанхай във вторник за диалози с управляващите, оповестиха локалните медии.

Производството в Китай би направило Tesla по-конкурентоспособна. Напоследък компанията бе принудена да увеличи цените си с десетки хиляди $ поради комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай. В бъдеще американският автоконцерн ще може да създава колите си, в това число Model 3 и новия SUV Model Y, доста по-евтино за локалния пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР