Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) иска да използва моделът на

...
Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) иска да използва моделът на
Коментари Харесай

Куартараро иска да използва миналогодишната версия Yamaha догодина

Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) желае да употребява моделът на Yamaha от 2019 година след извънредно сложния сезон, който французинът претърпя с тазгодишната версия на мотоциклета на японците.

Преди началото на акция французинът бе апетитен от доста като любимеца за купата през тази година и той стартира сезона по допустимо най-хубавия метод с две победи в първите две надпревари на „ Херес “. Пътят му към купата изглеждаше напрактика разчистен, след тежката травма, която получи Марк Маркес (Repsol Honda) в първото съревнование на „ Херес “ и която го извади до края на годината.

Освен успехите си на „ Херес “, французинът победи още и в Гран При на Каталуния, само че в останалите девет надпревари има единствено едно влизане в първите пет. Именно тези негови непостоянни резултати, макар мощното му показване в съботните квалификации, му отреждат второ място в генералното класиране, в което той изостава с цели 37 точки от Жоан Мир (Suzuki) два кръга преди края на шампионата.

За съпоставяне с представянето му през 2020 година, през предходната Куартараро записа цели седем подиума като новобранец в кралския клас. Това е предиздвикало френския играч да стартира диалози с Yamaha за вероятно потребление на мотоциклета от предходната година през 2021-ва, когато той ще премине в заводския тим на японците.

Най-голямата слабост на Yamaha през тази година е техният мотор, който сензитивно изостава като оптималната мощ по отношение на тези на техните директни противници. А поради ограниченията за ограничение на разноските поради COVID-19 японският производител ще би трябвало да употребява същата спецификация на своята задвижваща единица и през идната акция.

„ Притеснен съм и се надявам да употребявам мотора от предходната година в случай че това е допустимо. Не знам дали не би трябвало да използваме точната спецификация като тази година. Едно обаче е несъмнено, ние би трябвало да променим метода си на работа, не просто в тима, а в Yamaha като цяло “, показа Куартараро.

Настоящият фабричен водач на японците Валентино Роси, който през идната година ще заеме мястото на Куартараро в Petronas Yamaha SRT показа, че замразяването на моторите за 2021 година, няма да е опрощение за възможното неприятно показване на Yamaha и през идната акция.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР