Фабио Капело в своята дълга и богата треньорска кариера е

...
Фабио Капело в своята дълга и богата треньорска кариера е
Коментари Харесай

Капело: Роналдо смърдеше на бъчва, а Касано се тъпчеше с пържени картофки

Фабио Капело в своята дълга и богата треньорска кариера е работил с огромни звезди и със звезди, които се държаха непрофесионално по отношение на отговорностите си. Той разкри пред испанските медии по какъв начин е било във втория му интервал в Реал Мадрид, когато в тима са били Роналдо Феномена и Антонио Касано.

" През февруари 2007 година взех решение да порицая Роналдо. Той беше човек, който прекалено много обичаше да купонясва и оказа отрицателно въздействие върху тима ", изясни италианецът.

В едно от предходните изявленията Капело сподели, че след идването си в Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой му се оплакал, че съблекалнята мирише на алкохол.

" Истина беше ", удостовери италианецът.

Причината за раздялата с бразилеца е наднорменото му тегло.

" Когато дойдох, Роналдо тежеше 94 кг. На Световното състезание през 2002 година той беше на 82. Казах му, че би трябвало да отслабне и той го направи. От 94 той стигна до 92,5 кг ", споделя още италианският експерт.

Когато някогашният президент на Милан Силвио Берлускони му се обади за съвет, Капело му сподели да не притегля бразилеца. Той не го послуша, а прехвърлянето възлиза на към 8 млн. евро.

" Берлускони ми се обади един ден и ми зададе предполагаем въпрос за прехвърлянето на Роналдо. Посъветвах го да не го прави, споделих му, че е радостен човек и мисли единствено за дами. Той ми благодари и на идващия ден прочетох заглавие: " Роналдо в Милан ", спомня си Капело.

За два сезона в Милан Роналдо изигра едвам 20 мача, в които означи шест гола. Той прекара повече време в колата за спешна помощ, в сравнение с терена...

Бразилецът не беше единственото предизвикателство пред Фабио Капело в Мадрид. Проблеми му основава и Антонио Касано.

" Често се карахме. Касано поръчваше пържени картофи преди всеки мач, което е неприемливо, само че аз бях повече сърдит на нашия готвач, в сравнение с Касано ", сподели италианецът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР