Фабио Фонини шокира Рафаел Надал с 6:4, 6:2 на полуфиналите

...
Фабио Фонини шокира Рафаел Надал с 6:4, 6:2 на полуфиналите
Коментари Харесай

Фонини влезе в елитна компания след успеха над Надал

Фабио Фонини шокира Рафаел Надал с 6:4, 6:2 на полуфиналите в тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монте Карло и приключи похода му към невиждана 12-а купа в Княжеството.

Fabio Fognini
Dominic Thiem
Novak Djokovic
Gaston Gaudio

These are the only players that have recorded at least 3 wins against Nadal on clay#RolexMCMasters
— Steph Trudel (@TrudelSteph) April 20, 2019
С триумфа си италианецът освен реализира първия си край в най-високата категория на АТР, само че и стана едвам четвъртият тенисист в историята, който може да се похвали с три победи на алено над Краля на клея. Останалите победи на Фонини са в Рио де Жанейро и Барселона през 2015 година.

Другите в тази влиятелна компания са Новак Джокович, Доминик Тийм и Гастон Гаудио. Ноле е номер 1 в това отношение с цели седем триумфа над Надал на клей, а Тийм бе единственият с победи над великия испанец в предходните два сезона. Гаудио пък реализира успехите си над Рафа през 2003-а, 2004-а и 2005-а, като в последния случай “връзва геврек” на противника си.

Фонини бе покрай това да направи същото, когато сервираше при 5:0 във втория сет, само че позволи пробив. Така единствените случаи, в които Надал губи сет на нула на клей, остават три: против Гаудио, против Гийермо Кориа на финала в Монте Карло през 2005-а и против Роджър Федерер в Хамбург през 2007-ма.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР