Фабио Фонини изрази мнението, че макар да е много по-малко

...
Фабио Фонини изрази мнението, че макар да е много по-малко
Коментари Харесай

Фонини: Джокович е най-силният, но и най-малко обичаният сред „Тримата големи“


Фабио Фонини изрази мнението, че въпреки да е доста по-малко обичан от Рафаел Надал и Роджър Федерер, статистиките недвусмислено демонстрират превъзходството на Новак Джокович по отношение на тях. Преди няколко дни сърбинът победи на Australian Open и завоюва 22-рата си купа от Големия шлем, изравнявайки върха на Надал. Фонини даде изявление за Corriere dello Sport, в което разяснява и други забавни тематики като идното си завръщане на корта и коя е огромната цел пред него до края на кариерата му.

„ Бих споделил, че най-голямата неточност в кариерата ми е това, че не извлякох максимума от физическите си благоприятни условия. Осъзнах това много късно – когато започнах да играя против тенисисти, които са съвсем на половина по-млади от мен. Сега, когато погледна обратно, съзнавам, че може би не се оправих по най-хубавия метод с травмите, с които се сблъсках. Някои хора ще кажат, че психическата ми настройка не е била вярна, само че моето мнение е радикално друго – в случай че не беше тъкмо тази настройка, надали щях да реализира сходни триумфи. Всеки от нас си има своите сили и недостатъци. Не можете да желаете от мен да се трансформира в Андреас Сепи, както и противоположното “ – сподели първенецът от Мастърса в Монте Карло за 2019 година

Италианецът разяснява и един от своите бизнес планове – мениджърската организация Next Management. „ Агенцията действа от към година и половина. Основната ни цел е да оказваме помощ на младите играчи в прехода им от юношеския към професионалния тенис. Понастоящем Флавио Коболи, Матео Гиганте, Матиа Арналди и Андреа Пелегрино са част от играчите, които представляваме. Опитвам се да им оказвам помощ по всевъзможен вероятен метод и да ги предпазя от грешките, които направих аз “.

На въпроса какви са задачите, към които ще се стреми преди отдръпването си, роденият в Санремо тенисист отговори „ Бих желал да печеля още един шампионат, с цел да имам двуцифрен брой ATP трофеи. Не ме интересува къде ще се организира шампионатът и какъв ще е рангът му, само че желая да покажа, че към момента съм кадърен да играя на най-високо равнище “.

Фонини показа и проектите си за близкото бъдеще. „ В момента съм концентриран само върху завръщането си в Тура, което ще се състои на шампионата в Буенос Айрес този месец. За мен това е една чудесна опция, която правя оценка високо. Винаги съм се чувствал обичан в Аржентина. Въпреки това обаче не желая да поемам никакви опасности. Ще вземам участие в шампионата единствено в случай че лекарите кажат, че съм в положение “.

Световният №62 бе запитан и кой съгласно него е най-великият тенисист за всички времена. „ Джокович е по-добър от Надал и Федерер и числата го потвърждават, само че в това време е минимум обичаният от тримата. Трудно ми е да опиша това, което той прави сега. Миналата година пропусна два шампионата от Големия шлем и четири Мастърса, само че все пак се класира за Финалите. Въпреки случилото се в Австралия предходната година той се завърна по необикновен метод. Новак, Рафа и Роджър монополизираха мъжкия тенис и сътвориха изключителна ера “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР