Фабио Фонини бе сред най-ярките фигури на италианския мъжки тенис

...
Фабио Фонини бе сред най-ярките фигури на италианския мъжки тенис
Коментари Харесай

Огромно неуважение, не го заслужавам: Фонини отстранен от отбора на Италия без обяснение

Фабио Фонини бе измежду най-ярките фигури на италианския мъжки тенис през последните десетилетия и макар че през сегашния сезон резултатите на италианеца са надалеч под неговите стандарти, то той бе включен в тима на Италия за дуелите за Купа " Дейвис ", които ще се състоят в Болоня сред 12 и 17 септември. Оказва се обаче, че в последния миг на някогашния №7 е било обявено, че е бил изключен от състава, като даже не му е дадена причина за взетото решение.

Това стана ясно от прочувствена обява на Фонини в обществените мрежи, в която италианецът показа какъв брой значимо е било за него да бъде част от националния тим в хода на цялата му кариера и какъв брой мощно оскърбление изпитва в сегашния миг.

" Изминаха доста години, откогато за пръв път облякох синята фланелка в Монтекатини през 2008 година Да пазя синия цвят и да съставлявам страната си по света, постоянно е било приоритет за мен, сбъдната фантазия. Синьото, топлината от страна на публиката, надпреварата в претъпкани арени пред очите на нашите почитатели, които пътуват дружно с нас, с цел да ни поддържат даже на немислими места като посетител, постоянно са ме насърчавали да давам 110% от себе си. И макар че гостуванията бяха сложни, а сезонът беше доста дълъг, в никакъв случай не съм имал подозрения дали да се състезавам за Купа " Дейвис ", тъй като да играя за Италия, е най-възнаграждаващото нещо на света за мен.

Сега обаче, в навечерието на тазгодишните дуели за Купа " Дейвис ", се оказва, че съм оставен отвън тима. Прочетох в някаква медия, че това решение е взето от мен и че съм поискал да направя крачка обратно, да си умря и да си поема въздух. Абсолютно погрешно! Беше сложна и изтощителна година, само че без значение от това взех решение особено да вземам участие на Чаланджъра в Генуа, с цел да дойде подготвен и презареден за мачовете в Болоня. Тук знаех, че ще усещам топлината и обичта, които са нужни, за да покажа най-хубавото си равнище в Болоня след това.

Съобщих желанието си да бъда част от групата, която ще пътува за Болоня, като в това време капитанът ме помоли да играя на двойки дружно с другите ми съотборници от националния тим, както и направих. Преди няколко седмици ми бе доказано, че съм включен в състава, и това ме направи извънредно благополучен и горделив. 

В понеделник обаче, до момента в който бях в Генуа, получих ново позвъняване от капитана: внезапно към този момент се оказа, че не се регистрирам в проектите, като даже не ми беше обещано пояснение за какво. Безкрайно неуважително към моята кариера и приноса ми към италианския тенис, защото до последно бивах уверяван, че ще бъда част от тима и ще бъда пуснат на корта. Съжалявам, че нямаше цялостна бистрота. Моята история не го заслужава ", написа Фонини в обществените мрежи.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР