Фабиан Марожан надви квалификанта Корентен Муте с 6:4 7:6(2) и

...
Фабиан Марожан надви квалификанта Корентен Муте с 6:4 7:6(2) и
Коментари Харесай

2-кратен Мастърс 1/4-финалист е първият съперник на Григор Димитров в Синсинари

Фабиан Марожан надделя квалификанта Корентен Муте с 6:4 7:6(2) и се трансформира в първия противник на Григор Димитров в Синсинати, а срещата сред двамата ще се организира през утрешния ден. 24-годишният тенисист е един от най-прогресиращите играчи в международния тенис, като до края на 2022-ра беше отвън топ 200 на света, до момента в който към този момента е под номер 50 в ранглистата на ATP.

Унгарецът може да се похвали с две достигания до 1/4-финали на Мастърс шампионати и победи над играчи от ранга на Алекс Де Минор, Каспър Рууд, Холгер Руне и Карлос Алкарас, като успеха над испанеца пристигна на алените кортове в Рим през предходната година, когато Марожан направи рейд от квалификациите към 1/8-финалите на надпреварата.

50-ият в света беше в страхотна форма преди началото на клей сезона и се класира за финалната осмица в Маями, само че формата му претърпя спад на неговата избира настилка и той отпътува за Ролан Гарос в серия от 3 следващи провали, а там се състоя и единствената среща сред Григор и Марожан, която приключи с разгромното 6:0 6:3 6:4, с цел да се класира родния ни представител към третия кръг в Париж.

Съвпадението е, че и този път унгарецът беше в серия от 3 поредни загуби преди шампионата в Синсинати, като през предходната седмица позволи невъобразим поврат от сет и 5:2 гейма преднина против Пабло Карено Буста, който към този момента се намираше отвън топ 700 на света, а любопитното е, че международният номер 50 имаше мачболи и в двата си следващи сервис гейма, в които сервираше за крайната победа.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР