Фабиан Марожан е големият герой в света на тениса през

...
Фабиан Марожан е големият герой в света на тениса през
Коментари Харесай

Аз съм Фабиан Марожан: Начинът, по който унгарската сензация започна пресконференцията си

Фабиан Марожан е огромният воин в света на тениса през последните 24 часа. Унгарецът в никакъв случай до момента не беше играл на шампионат от сериите " Мастърс ", само че сподели, че огромната сцена изцяло му приляга и сътвори голяма сензация, отстранявайки самия Карлос Алкарас, който несъмнено е играчът в най-хубава моментна форма. Самият Марожан не скри задоволството си от триумфа в последвалата си конференция, която стартира извънредно извънредно, откакто публицистите значително го сложиха в позиция да им се показа.

Поздравления, би ли ни споделил освен това за себе си?

- Нека стартираме изначало. Името ми е Фабиан Марожан, здравейте! Започнах да играя тенис на 5-годишна възраст. Научих всичко от моя татко, който е първият ми треньор. Постепенно започнах да вземам участие в някои шампионати и да спечелвам част от тях, което ме стимулира да не преставам и да се пробвам да се усъвършенствам.

Към момента играя основно в надпревари от сериите " Чаланджър " и се приближавам към топ 100. За пръв път вземам участие изобщо на съревнование от " сериите " Мастърс, като задачата ми беше просто да печеля един мач в квалификациите, а към този момент имам пет победи.

Досега даже нямах победа над играч от топ 100, а през днешния ден играх против най-хубавия състезател в света и го победих в два сета, играейки най-хубавия си тенис в миналото. Първият сет може би беше малко по-лесен, тъй като го затворих с един пробив преднина, до момента в който във втория сет започнах да трептя и изгубих някои значими точки, само че останах съсредоточен и се пробвах да връщам топката в корта.

Предполагам, че най-после имаше някакво напрежение и от негова страна, защото се стараеше просто да не загуби точката. Аз пък се пробвах да направя нещо особено и в последна сметка нещата се получиха чудесно за мен, което ме прави извънредно благополучен.

Предполагам, че не си броил какъв брой къси топки си направил през днешния ден. Винаги ли играеш по този начин или беше поради Алкарас и смяташ ли, че животът ти ще се промени след тази победа?

- Винаги играя по един и същи метод. Късите топки са също толкоз значима част от репертоара ми и в мачовете на равнище Чаланджър. Не е била някаква специфична тактичност обвързвана с Алкарас. Днес всичко беше съвършено за мен и нямам какво повече да кажа. Не мисля, че животът ми ще се промени. Просто завоювах един тенис мач. Оставам си същия човек и не съм подобен, че да се трансформира напълно от нещо сходно.

Как се усещаше преди шампионата? Изглежда не си бил в толкоз добра форма, щом си желал да спечелиш единствено един мач в квалификациите?

- През предходната седмица играх на Чаланджъра в Каляри и изгубих против Шелтън в страховит мач. Преди това обаче имах проблеми с играта си и отпаднах рано на някои шампионати. Всичко това ме накара да се усещам комплициран и не знаех какво да върша на корта. Точно по тази причина се прибрах вкъщи и направих някои промени в екипа си, след което започнах да работя доста крепко.

В Каляри към този момент заиграх надалеч по-добре, въпреки че тук можех да отпадна още в първия квалификационен кръг, където противникът ми сервираше за триумфа в мача. Впоследствие получих нужната убеденост, като към този момент съм надалеч по-позитивен и пробвам да се любувам на времето си на корта.

Как намираш до момента преживяването си на шампионата и би ли ни разказал за мачовете, които изигра в италианското състезание за тима на " Флоренция "?

- Досега можех да се разхождам умерено сред почитателите. Сега евентуално ще бъде по-често спиран за подписи и фотоси. Да, през предходната година играх за тима на " Флоренция " и през тази година считам още веднъж да се върна и да им оказа помощ.

- На твърди кортове е по-трудно с късите топки, защото настилката не го разрешава дотам, само че пък този способ работи доста по-добре на клей, а истината е, че играя по този метод през целия си живот.

Каква беше реакцията на татко ти след успеха и имаш ли кумир в тениса?

- Ще му се обадя след тази конференция и ще му благодаря за всичко, което е направил през годините. Винаги е бил до мен и ще се насладим на момента. Моят кумир е Рафаел Надал, макар че аз блъскам топката доста по-плоско и имаме напълно разнообразни стилове на игра. Той обаче е играчът с най-хубава душeвност в спорта и това ме притегли в него.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР