Ф ормация около Кирил Петков и Асен Василев набира 9

...
Ф ормация около Кирил Петков и Асен Василев набира 9
Коментари Харесай

Тренд: Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите

Ф ормация към Кирил Петков и Асен Василев набира 9 на 100 поддръжка от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина пред съперника за второто място. Това демонстрират данни от изследване на "Тренд " по поръчка на вестник "24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции и обединения. Изследването е осъществено сред 8 и 15 септември посредством изявленията "лице в лице " с таблет измежду 1012 души на възраст над 18 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Теренът на изследването беше сбъднат в миг ,

в който политическият план на Кирил Петков и Асен Василев не беше разгласен публично, само че имаше ясни знаци в посока на неговата реализация, разясняват анализаторите. По тази причина те са заложили два разновидността в предоставения лист с обединения на всеки респондент - един лист без групировка към Кирил Петков и Асен Василев и втори - с тяхно наличие.

Поради формалното оповестяване на двамата някогашни служебни министри ,

че ще вземат участие на идните парламентарни избори, взехме решение да публикуваме резултатите от листата, в който те участват, прецизират от "Тренд ", с ангажимента, че респондентите са били сложени в обстановка да дават отговор за хипотетична политическа групировка и може да се чака динамичност в идващите седмици, откакто този политически план добие по-ясен облик.

Моментната електорална фотография измежду деклариращите ,

че ще гласоподават на идните избори, сочи отчетливо лидерско място на ГЕРБ с 24.4 на 100. По-надолу могат да се очертаят най-общо три групи обединения съгласно тяхната електорална тежест, означават от "Тренд ".

Първата група е тази на " ИТН " със 17.5 на 100 и Българска социалистическа партия с 16.6 %. Като втора група се обрисуват Движение за права и свободи /9.3 на сто/, групировка към Петков и Василев /9.1 на сто/ и " Демократична България " /8.5 процента/.

В трета група, която остава под парламентарната преграда, само че с резултат над един %, се включват " Изправи се! Ние идваме " /3.8 на сто/, Възраждане /2.9 процента/ и Вътрешна македонска революционна организация /2.2 процента/.

53 на 100 от всички интервюирани заявяват ,

че ще упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори.

Проучването на "Тренд " през септември записва рекордно ниска, за последните няколко години, оценка за работата на Народното събрание. Само 12 на 100 от всички интервюирани имат позитивно мнение за активността на последното Народно заседание, до момента в който 77 на 100 дават негативна оценка.

Анализаторите регистрират и лека ерозия в поддръжката по отношение на служебното държавно управление и президента. 35 на 100 правят оценка позитивно работата на кабинета, до момента в който 44 % са на противоположното мнение. Положителната оценка е с 5 на 100 по-ниска от предходния месец. Работата на президентската институция е оценена позитивно от 46 на 100, до момента в който 35 % дават негативна оценка.

Дебатът за отговорността за неуспеха при сформиране на постоянно държавно управление

се трансформира в главен в последните седмици, означават от "Тренд " и показват, че затова са решили да тестват публичното усещане за това кой е виновен за неуспеха. 43 на 100 от всички интервюирани са на мнение, че "Има подобен народ " носи най-голяма отговорност за това, че не се сформира кабинет, като опцията събира в пъти повече посочвания от останалите - ГЕРБ /според 11 на сто/, "Демократична България " /според 8 процента/, Българска социалистическа партия /според 5 на сто/, "Изправи се! Ние идваме! " /според 3 процента/ и Движение за права и свободи /според един процент/.

Проучването на "Тренд " е по поръчка на вестник "24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции и обединения. Изследването е осъществено сред 8 и 15 септември посредством изявленията "лице в лице " с таблет измежду 1012 души на възраст над 18 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР