F 300 Life-Jet Триколесен Mercedes? Защо не! Моделът F 300

...
F 300 Life-Jet Триколесен Mercedes? Защо не! Моделът F 300
Коментари Харесай

Пет от най-необикновените модели Mercedes-Benz

F 300 Life-Jet

Триколесен Mercedes? Защо не! Моделът F 300 Life-Jet бе показан през 1997 година и сътвори сензация. Мнозина мислеха, че Mercedes има намерение да стартира серийно произвеждане на необикновеното транспортно средство, което сплотява комфорта и сигурността на автомобил с ръководството на мотоциклет. Интересен факт е, че F 300 Life Jet е първият Merc, който е създаден през цялото време единствено на компютър, а чак по-късно е издигнат макетът и готовият артикул.

NAFA

През 1981 година се появява това… нещо, задвижвано от 1,0-литров 3-цилиндров мотор с 40 к.с. Задвижващи са предните колела, задните също завиват, а трансмисията е автоматизирана. Концепция, изпреварила с доста времето си. Пълното име гласи Nahverkehrsfahrzeug, което значи „ автомобил за къси дистанции “. Безопасността е главният му проблем, само че концепцията от него влиза в произвеждане 15 години по-късно, когато се появят първото потомство А-Class и Smart ForTwo. Последният е дълъг 2,69 м, само че NAFA бие и този параметър – 2,5 метра.

F100

Оставете дизайна, значими тук са технологиите, вградени в този модел. Покривът е формиран от слънчеви панели, а лидерът седи по средата, като пред него има електронен екран вместо обичайно табло. На него той получава информация за ограничавания на скоростта, както и местоположението на автомобила. Показва се също информация за загуба на налягане в някоя от гумите или за различен проблем. Салонът е конфигуриран за петима. Моделът разчита на гласово ръководство, ксенонови фарове и радар, който пресмята дистанцията по отношение на предния автомобил. Всичко това през днешния ден се счита за даденост, само че тези технологии за показани за пръв път преди десетилетия, идея дебютира през 1991 година на салона в Детройт.

Bionic Car Concept

Комбинацията сред биология и технология е едно от полетата на деяние, което е дало доста на инженери и дизайнери в автомобилния свят. Такива са високоякостните материали, даже лепенките Velcro. Идеята да се взаимстват живи форми в автомобила употребяват инженерите на Mercedes, с цел да основат този концепт през 2005 година Те употребяват съответно творение, с цел да създадат един от най-аеродинамичните силуети. Да, не може да се допусна от фотографията, само че за ентусиазъм е употребена рибата-кутия (боксфиш). Така Bionic Car се характеризира с коефициент на аеродинамично противодействие, който е с над 65% по-нисък от този на останалите модерни компактни коли (0,19). Външната повърхнина се състои от голям брой оребрени шестоъгълни плочи, които обезпечават оптималната издръжливост при минимално тегло. Теглото на каросерията е понижено с към една трета, без да се наруши здравината и устойчивостта при удар. Това от своя страна води до понижаване на разхода на гориво, а оттова и на нездравословните емесии.

Mercedes-Benz T80

Историята на този автомобил може да се наблюдава от десетилетието преди експлоадирането на Втората Световна война, когато Mercedes-Benz и Auto Union водят своят борба за превъзходство на спортната писта. Тя е плод от многото пари и стремежът за великолепие на един съответен човек: Адолф Хитлер. Вторият фронт на борбата сред двете марки се отваря през 1933 година, когато Хитлер става канцлер на Германия. Тогава той поръчва да бъде изработен автомобил, който да развие най-високата скорост по земя, с цел да показва превъзходството на страната. Няма да не преставам с историята на този двубой сред Mercedes-Benz и Auto Union. Ще кажа, че той води до основаването на модела T80. Построен е през 1939 година, а през януари 1940 година е трябвало да направи опит за връх. Е, знаете какво се случва по това време в Европа, по тази причина въпросният връх по този начин и не е записан. А целевата скорост по това време е била 750 км/ч! Това триосевият Т80 е трябвало да реализира с помощта на самолетен мотор (не какъвто и да е, а от Messerschmitt Bf 109) с размер 44,5 литра и мощ към 3000 к.с.! Сумата за построяването на Т80 възлиза на 600 000 немски марки, което за времето си е колосална цена.

Jaguar Land Rover влага $18 милиарда в електрически автомобили и нови технологии

Истинският капацитет на Tesla ще проличи напълно скоро
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР