Езикът на тялото е много важен в общуването и представянето

...
Езикът на тялото е много важен в общуването и представянето
Коментари Харесай

Как да разпознаем неискреността по езика на тялото

Езикът на тялото е доста значим в общуването и представянето ни пред другите. Често разкриваме нашата неустановеност посредством жестовете и държанието си и опитваме да ги скрием под думите. Когато езикът на тялото ви се разминава с думите, които изричате, вие изпращате комплицирани послания и се поставяте в неприятна светлина. Ето по какъв начин езикът на тялото демонстрира, че не сте откровени:
Местите тежестта на тялото
Ако непрекъснато стъпвате от един крайник на различен, местейки тежестта на тялото, все едно “танцувате ”, вие чакате с неспокойствие да се оттеглите. Ако вършиме това по време на среща, диалог, очевидно те не са ви приятни, предизвикват ви дискомфорт и желаете по-бързо да приключат.
Гледате нагоре вляво
Ако до момента в който говорите с някого и гледате горе вляво, вие лъжите. Този жест ви издава и ви прави подозрителни и неискрени. Понякога хората инстинктивно вършат това, когато се пробват да си спомнят нещо, разказвайки история. Когато говорите с хората, осъществявайте контакт с очи с тях и се опитвайте да издържите на погледа им. Ако ви е мъчно, поемете си надълбоко въздух, затворете очи и тогава продължете с историята. 
Постоянно гледате телефона си
Този жест на тялото е относително нов - защото телефоните са част от живота ни от скоро. Макар към този момент инстинктивно сме свързани с телефона си и постоянно следим обществените медии, новините, положете старания да не го гледате, когато говорите с други хора. Постоянното гледане на телефона демонстрира, че не се интересувате от индивида насреща. Ако знаете, че не може да устоите на това софтуерно прелъщение, просто го оставете в джоба си или чантата, с цел да не ви разсейва. 
Говорите с приповдигнат звук
Когато са нервни, доста хора стартират да приказват с приповдигнат звук. Това може да е просто табиет или считат, че по този начин звучат по-убедително. Гласът ви е издаващ фактор за това по какъв начин се чувствате. Хора, които приказват приповдигнато, нормално са по-малко уверени, по-малко загрижени и доста по-нервни. Опитвайте да се успокоите и снишите гласа си, в случай че сте изнервени, с цел да не се издавате.
Повишавате интонацията в края на изречението
Ако повишавате интонацията си в края на всяко изречение, все едно задавате въпрос или търсите поддръжка, демонстрира, че не сте уверени и търсите утвърждение. 
 5 секрети послания, които тялото ни изпраща 5 секрети послания, които тялото ни изпраща
Често езикът на тялото ни приказва повече от самите нас. Ако има кой да го разчете вярно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...
Усмихвате се пресилено
Хубаво е хората да се усмихват, само че не и пресилено и неестествено. Прекаленото и несъответстващо усмихване е много объркващо във връзка с вашата откровеност. Ако желаете да изглеждате безапелационни, усмихвайте се, само че в подобаващи моменти и се опитвайте да не стоите със “залепена, дежурна усмивка ”. Ако с лицето си изразявате противоположното на това, което чувствате, другите го усещат без значение какъв брой добър артист сте. Много хора още в детството се учат да се смеят, когато изпитват дискомфорт или да се майтапят, когато се усещат зле като самоотбрана, само че това е неверна техника. 
Играете си с косата си
Ако си играете с косата или докосвате лицето си, е различен нервозен табиет, който хората несъзнателно вършат. Това ви издава, че сте неспокойни, зле готови по дискутираната тематика, незаинтересовани или даже раздразнени.
Какво е решението? Просто бъдете откровени. Нека изразът на лицето ви съответствува с това, което фактически чувствате. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР