Езикът на посланията има особена сила да преобръща нагласи. Той

...
Езикът на посланията има особена сила да преобръща нагласи. Той
Коментари Харесай

„Всички можем да бъдем засегнати“ – COVID-кампанията на френските власти

Езикът на посланията има особена мощ да прекатурва настройки. Той стартира да приказва на всеослушание в смутни времена. Да бъде безапелационен е върховен пилотаж в изкуството на всеобщата връзка. Справя ли се с тази задача в необичайния стрес-тест с пандевията от новия ковид и съпътстващите го ограничаващи ограничения? " Мениджър Нюз " реши да ревизира на какви послания залагат основаните досега информационно-образователни акции и кой стои зад тях. Вчера ви представихме акцията на немското държавно управление, която, става известно не е еднопосочно одобрявана. Днес следва криейтив по поръчка на френското държавно управление.

Още през септември, в опит да накара жителите да се замислят над въпроса какъв брой е рисков новият ковид на ръба втората вълна, френското държавно управление стартира тази рекламна акция, обвързвана с публичното здраве.

Три видеа, всяко с дълготрайност към една минута, показват жители, които не съблюдават рекомендациите на управляващите, и последствията от това тяхно решение. Основният сюжет е към семейство, което не лимитира обществените си контакти, даже в противен случай – майката взема решение да предложения околните си да отбележат рождения ѝ ден. Така по-късно самата тя се озовава в болница поради болестта. Останалите две видеа разкриват по какъв начин синът и бащата в фамилията са станали преносители на заболяването, въпреки че, както в действителния живот, мъчно излиза наяве тъкмо от кое място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР