Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро, заяви

...
Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро, заяви
Коментари Харесай

Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро, смятат от Воля

Езикът на омразата няма да докара до нищо положително, съобщи в Народното събрание водачът на "Воля " Веселин Марешки в декларация от името на групата. Повод за декларацията са думи на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов по отношение на случая в с. Войводиново.

Станахме очевидци поради краткотрайни и съмнителни повдигания на персонален рейтинг да слагаме на карта ориста и етническия мир на България, обявявайки, че поради едно закононарушение, осъществено от съответни хора, надали не част от българския народ са нарушители, разяснява Марешки. Той акцентира, че от "Воля " се опълчват на езика на омразата, който би могъл да сътвори проблем с непредвидими последствия.

Хора, които са подготвени да създадат незаконна група за продажба на българско поданство, не могат да схванат какво им приказваме ние от "Воля " и защо си мислят българските жители, означи Марешки. По думите му някои обединения вкарвали лобистки закони и правели корупционни схеми. Да слязат на земята, да спрат с превъзбудата, прикани Марешки. Нека всички деликатно си вземем поучения от прехода, от грешките, които са правени, да отрежем неприятните неща и да останат здравите сили, които да създадат България една процъфтяваща страна, сподели още той.

Очевидно господин Марешки политическа теза не може да извади, само че това да повтаря неистини, клюки, обвинявания в закононарушения, не би трябвало да се позволява, съобщи в отговор зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов. Той се обърна към водещия съвещанието Явор Нотев с молба да не позволява сходни заявления. Декларациите от името на група са изказвания, които би трябвало да имат някакъв политически темперамент, политическа теза и да бъдат нещо свястно като поредност от фрази, уточни Веселинов.

Според него очевидно за Марешки е присъщ "един низък оскърбителен нагон ". Ако има доказателства за закононарушения, в реда на нещата е да подаде сигнал в прокуратурата, а не да върти една и съща грамофонна плоча от трибуната на Народното събрание без да има каквито и да е доказателства и каквито и да е планове да сезира способените органи, тъй като знае, че са неистина, сподели още Веселинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР