Езикът на омразата, който българското общество чете от медиите, е

...
Езикът на омразата, който българското общество чете от медиите, е
Коментари Харесай

Българската партия в Северна Македония поиска по-засилени контакти със София

Езикът на омразата, който българското общество чете от медиите, е всекидневният живот на българите в Северна Македония, сподели Петър Колев, водач на Граждански либерален съюз в Република Северна Македония - партия, основана от българите там.

Българите, които живеят в Република Северна Македония, биха могли да бъдат потребни в разговора София - Скопие със свои оферти, добави той пред Българска национална телевизия.

По думите му явен сигнал би бил, в случай че Република Северна Македония стартира да третира наедно жителите на страната, които се самоопределят като българи.
Сега не е по този начин, сподели водачът на Граждански либерален съюз.

" В Конституцията на Република Северна Македония са изброени народите, които живеят в републиката. Българският народ и българите не участват в македонската Конституция. Тъй като българите не са част от изброените, не може да има арбитър българин, или прокурор българин, нито човек, който да работи в армията като професионален боец. Това е едно от главните нарушавания на човешките права в посока на правото на работа и кариера ", посочи Петър Колев.

Няма по какъв начин да се съглася с изказванията на премиера Зоран Заев, че човешките права на всички в РСМ се почитат. За българите е извънредно значимо историческите въпроси да бъдат изчистени, тъй като те са причина за основаване на така наречен език на омразата. Различното пояснение на историческото минало доста постоянно провокира този език на омразата, сподели Колев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР