Езикът на хората и политиците е много различен. Те говорят

...
Езикът на хората и политиците е много различен. Те говорят
Коментари Харесай

Мая Манолова: През 2018-та гражданите се пробудиха! През 2019-та те ще...

" Езикът на хората и политиците е доста друг. Те приказват на разнообразни езици и живеят в разнообразни светове. За това имат потребност от преводач. И омбудсманът има тая задача, да превежда на жителите и на политиците. " Така разяснява ролята си в страната омбудсманът Мая Манолова в предаването " Още от деня ".

" Тази седмица бяхме в област Видин и имахме приемни във всяка от общините. В една от дребните общини властта е построила стадион - с тенис корд, басейн, стадиони за футбол...и стои заключен. Няма кой да употребява това място. 

Факт е, че доверието в институциите е сринато. Пропастта е голяма. Това е повода през миналата година да сме очевидци на толкоз доста митинги. Гражданите се пробуждат. 

2018-та е година на събуждане. Мисля, че идната година ще бъде година на пробудените жители.

Разминава се езикът на българският законодател и на Брюксел. Деца не могат да бъдат арестувани без знанието на родителите в границите на 24 часа. Зам.-министърът ще се извини, тъй като другояче е непрофесионално и несъответстващо изказванието. Да ограничиш правата на децата е цялостно недоумение от страна на министерството на правораздаването. ", разяснява Манолова.

" Новите цени на водата са безусловно несправедливи. Няма изгода от покачване. Не е почтено. Течовете са 62%. Необходимо е да има надзор вършат ли сдруженията вложенията, които са дали обещание. Ако не ги вършат, бизнес проектите на ВиК операторите би трябвало да се трансформират. Трябва смяна в закона. ", добави тя. 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР