Ейми Даудън от Strictly Come Dancing разкрива битка със сепсис по време на химиотерапия

...
През юли танцьорката от Caerphilly, South, каза на феновете, че
Коментари Харесай

През юли танцьорката от Caerphilly, South, каза на феновете, че е получила втора диагноза „друг вид рак“.

Изображение: Ейми Даудън и Том Флетчър от McFly в Strictly Come Dancing. Снимка: BBC/Guy Levy

Танцьорката, която също представи документален филм на BBC за битката си с болестта на Crohn, сега разказа за изпитанието си със сепсис, който се случи само два дни след началото на химиотерапията.

"Онзи ден не се чувствах много зле, просто ми беше лошо, но няколко часа по-късно започнах да имам температура от 37,7C", каза тя пред Hello! Magazine.

„По онова време не осъзнавах, че температура от 37,5C или по-висока може да бъде фатална за пациент на химиотерапия. Просто мислех, че това е реакцията ми на химиотерапията, но когато се обърна вече бях получил инфекция."

През следващия ден тя се подобри.

Човек, погрешен за ИТ експерт по време на интервю на живо казва, че ще съди BBC за липса на хонорари

„Продуцентите ме проверяваха и аз изпращах видеоклипове на моята разходка. Не можех да повярвам колко добре се чувствам. "

Изображение: Звездата от EastEnders Джеймс Бай и Ейми Даудън в Strictly Come Dancing през 2022 г.

Но тя бързо се влоши. Майка й Джилиан каза: „Симптомите на Ейми се влошиха много, много бързо. В един момент тя се почувства добре, след това изведнъж се почувства много зле – случи се в един миг.“

„Тя се изправи, след това просто някак смачкан обратно на дивана."

Ейми добави: „Почувствах смразяващ студ, но цялата бях лепкава и треперех. Майка ми и баща ми звъннаха на червения ми картон [който дава данните за контакт на екипа по химиотерапия и текуща информация за лечението] и казаха да затворя и да звънна на линейката."

Изображение: Ейми Даудън от Strictly се възстановява след операция. Снимка: Ейми Доудън

Тя беше откарана по спешност в болница, където беше лекувана в интензивно отделение (ICU) за сепсис и опасно ниско налягане.

След като смени вида на антибиотика, Ейми се възстанови, но паметта й на периода остава мъгляв.

„Лекарите и медицинските сестри ми казваха, че имам сепсис и че е животозастрашаващ, но аз не го приемах. Разбрах правилно едва по-късно. Казах на баща ми: „Имам сепсис“ и той каза: „Знам!““

Image:Pic: @amy_dowden

Оттогава тя може да продължи с химиотерапията.

Сепсисът е животозастрашаваща реакция към инфекция, която се случва, когато нечия имунна система реагира прекалено много на инфекция и започне да уврежда собствените тъкани и органи на тялото му.

Даудън, която се омъжи за колега професионален танцьор Бен Джоунс през юли миналата година, по-рано каза, че е открила бучка в гърдата си ден преди да планира да отиде на закъснелия си меден месец тази година.

Изображение: Ейми Даудън и съпругът й Бен Джоунс. Снимка: Rex/Shutterstock

Тя се присъедини към Strictly Come Dancing на BBC през 2017 г. и е имала партньори на знаменитости, включително комика Брайън Конли, Дани Джон-Джулс от Червеното джудже и Том Флетчър от McFly.

Според докладите Доудън няма да си партнира със знаменитост за предстоящата поредица на Strictly Come Dancing, докато се подлага на лечение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР