Ейлиш МакКолган заяви, че дори 1% предимство за транс жените

...
Ейлиш МакКолган заяви, че дори 1% предимство за транс жените
Коментари Харесай

МакКолган: Дори 1% предимство за транс жените е твърде много

Ейлиш МакКолган съобщи, че даже 1% преимущество за транс дамите в атлетиката би било “твърде доста ”. Шотландката се изрече по отношение на обмислянето на Световната атлетика да промени политиката си за допускане на транссексуални след съвещания с федерациите-членки по въпроса.

Световната атлетика удостовери през предишния месец, че актуалната желана алтернатива ще понижи на половина оптималното равнище на плазмен тестостерон, позволено за транс дами спрямо актуалните разпореждания, и ще удвои интервала от време до две години, през които спортистите би трябвало да останат под този предел, с цел да се състезават.

“Аз не съм академик, тъй че вярвам, че хора като Себ Коу (президент на Световната атлетика) и Световната атлетика поставят дължимата грижа и преглеждат това вярно “, сподели МакКолган, шампионка на Игрите на Британската общественост на 10 000 метра.

“Да си жена има доста повече от това да понижаваш тестостерона си и би трябвало да се свърши доста повече работа, с цел да се откри дали има преимущество ”, добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР