Ейдриън Нюи няма да се наложи да чака до 2027-а

...
Ейдриън Нюи няма да се наложи да чака до 2027-а
Коментари Харесай

Ейдриън Нюи отива във Ферари още догодина?

Ейдриън Нюи няма да се наложи да чака до 2027-а година, с цел да стартира работа в нов тим след раздялата си с Ред Бул, която бе доказана от „ алените бикове “ по-рано през днешния ден.

Легендарният дизайнер ще си тръгне от Милтън Кийнс при започване на 2025-а година, а до тогава той ще се концентрира напълно върху довършителните работа по RB17, първата хиперкола на Ред Бул. Реално този интервал ще бъде употребен като по този начин наречения „ гардънинг лийв “ - времето, в което Нюи няма да може да работи за конкурентен на Ред Бул отбор.

Това значи, че британецът ще може да стартира работа в различен отбор незабавно след раздялата си с Ред Бул. Затова осведомят журналистът Ерик ван Харен, който има положителни контакти в Ред Бул. По-късно тази информация бе доказана и от The Athletic.

also confirm this.
— RBR Daily (@RBR_Daily)
Ако тази информация се окажа правилно то това ще е доста добра вест за всеки, който има желанието да притегли Нюи. Фактът, че британецът ще може да започва работата си в нов отбор още през 2025-а година значи, че той ще има опцията да помогне на новия си екип при създаването на колата за сезон 2026, когато ще бъдат въведени и идващите механически правила.

Доста тимове се интересуват от услугите на Нюи, а за съществени кандидати за подписа на британеца се считат Ферари и Астън Мартин. Последните информации сочат, че е по-вероятно Нюи да избере Ферари, най-много поради обстоятелството, че той не е огромен почитател на притежателя на Астън Мартин Лорънс Строл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР