„Ей! Не ми кради изразите!“ Тази реплика на Антонио Ресио

...
„Ей! Не ми кради изразите!“ Тази реплика на Антонио Ресио
Коментари Харесай

„Не ми кради изразите!“ - Антонио Ресио от „Новите съседи“ отново възмутен

„ Ей! Не ми кради изразите! “ Тази имитация на Антонио Ресио в един от епизодите от „ Новите съседи “, предавани и у нас, от няколко дни звучи изключително настоящо в Испания.

Жорди Санчес Сарагоса – испанският артист, прочут у нас с ролята си на Ресио от ситкома „ Новите съседи “ през днешния ден има мотив да почерпи – на 13 май навършва 55 години.

Сарагоса има функции в театъра, в киното. През 2002 година печели премията за Най-добър ефирен артист поради присъединяване си в сериала „ Скици “, на който е и сценарист, и режисьор.

През 2011 година издава книга с автобиографични разкази „ Хората, които ме откриха “. Но неговите почитатели, които желаят да прочетат книгата, възползвайки се от „ понижението “ на безплатното изтегляне на книги от интернет, ще останат разочаровани.

Испанският център за права за репродуциране CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos) преди дни разгласи, че е изискал от междуплатформения месинджър на Telegram да блокира 122 канала поради разпространяване на хиляди пиратски копия. Това е неприятна вест за ползвателите на каналите, които са над 380 000 консуматори.

CEDRO е асоциация с идеална цел, сплотяваща създатели и издатели на книги, вестници, списания и партитури за по-лесно законно разпространяване и прилагане на техните произведения. В него членуват 27 333писатели, преводачи, публицисти и издатели от цяла Испания. От Центъра записали, че в канали на Telegram се споделят много пиратски копия на книги и вестници. Това непозволено разпространяване в приложенията на Telegram се нараснало изключително по време на изолацията.

Сега тези копия са отстранени. Хорхе Коралес, общоприет шеф на асоциацията споделя, че не за първи път си сътрудничат сполучливо с Telegram в битката против цифровото пиратство, само че надали ще могат дефинитивно да се преборят с това събитие - изключително откакто Telegram и WhatsApp се употребяват от ден на ден за гратис разпространение и „ изразходване “ на всевъзможен тип литература или информация.

Коралес показва, че постигнатият триумф се дължи на дейното съдействие сред двете страни, което може да послужи за образец и на други оператори и платформи в интернет. Генералният шеф на CEDRO акцентира, че издателският бранш е стратегически за Испания, както с ролята си – културна, възпитателна, осведомителна, по този начин и с икономическото си значение – в тази сфера са основани доста работни места, а и се радва на сериозен пазар в чужбина, главно в Латинска Америка. Така че почитателите на Ресио, които са се надявали, че ще прочетат биографичните разкази на Жорди Сарагоса гратис, ще би трябвало да не помнят препоръките на притежателя на риболовен магазин за на ниска цена живот и... да не му крадат изразите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР