Ей, колко съжаляваш, че няма един случай (бел. ред. -

...
Ей, колко съжаляваш, че няма един случай (бел. ред. -
Коментари Харесай

Борисов: Дайте да си измислим един случай на коронавирус, че да мирнем

Ей, какъв брой съжаляваш, че няма един случай (бел. ред. - на коронавирус). Измислете си един да има, че да мирнем. Така министър председателят Бойко Борисов се обърна към началника на ВМА Венцислав Мутафчийски, който стартира доклада си за моментната обстановка в България по тематиката " ковид " с думите, че в страната още няма публично доказан случай.
" Като кажем втората вълна на грип Б, те ще кажат, че желаеме да скрием ковид – в случай че би трябвало, още един брифинг на обед правете ", настоя Борисов, които изиска всички лекари " да изясняват, изясняват ".
77 млн. лв. имаме във Фонда за бедствия и повреди, можем още 50 млн. лв. да отделим, съобщи министър-председателят.
" Искам единствено каквото специалистите кажат, ние да го изпълняваме ", акцентира Борисов, обръщайки се още веднъж към началника на ВМА.
Изрично Мутафчийски съобщи, че при грипна зараза може да бъдат изумени и да починат повече хора, в сравнение с от зараза от ковид. И посочи, че ограниченията, които се вземат, са съвсем същите, каквито се вземат при грипна зараза. А Борисов сподели, че било хубаво още една инфекциозна болница да се направи, до момента в който Мутафчийски изброи, че " Пирогов " ще отвори още 40 кревати, ВМА - още 50 кревати, което значи закриване краткотрайно на психиатричната клиника, а Александровска болница - 70 лв.. Имало е и диалог със столичната кметица Йорданка Фандъкова при положение на потребност къде да се разкрият още кревати.
Ето какво се случва с ковид!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР