Евтините руски и китайски ракети са основна заплаха за скъпите

...
Евтините руски и китайски ракети са основна заплаха за скъпите
Коментари Харесай

Евтините руски ракети са заплаха за скъпите британски кораби

Евтините съветски и китайски ракети са съществена опасност за скъпите английски кораби, в това число и за новия самолетоносач, сигнализира Sky News.

Британското издание се базира на нов отчет на Британския кралски единен институт за отбранителни проучвания. Според мозъчния концерн Москва може да сложи под сериозен риск даже най-тежко въоръжените западни кораби и системи.

„ Потенциалните съперници на Англия са се фокусирали в създаването на относително евтини оръжия, които да унищожат нашите скъпи машини “, се споделя в отчета.

Предупреждението идва дни, откакто новият самолетоносач в английския флот отплава на първата си задача. „ Кралица Елизабет “ е най-големият военен транспортен съд в историята на английския флот.

„ Ракети, всяка от които коства доста по-малко от половин милион английски паунда, би могла да нанесе провали на самолетоносач, който коства повече от 3 милиарда паунда “, показва мозъчният концерн, специализирал се в проучвания, свързани с защитата и рисковете за сигурността.

Според специалистите Русия и Китай са вложили старания в основаването на евтини оръжия, с които да ударят скъпи западни машини като новия английски самолетоносач.

След отплаването на HMS „ Кралица Елизабет “ последва замяна на реплики сред Лондон и Москва. Британците обявиха, че новият им самолетоносач превъзхожда доста „ Адмирал Кузнецов “. Руснаците нарекоха прехвален новият английски самолетоносач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР