Евтините китайски слънчеви панели наводняват пазара на ЕС и застрашават

...
Евтините китайски слънчеви панели наводняват пазара на ЕС и застрашават
Коментари Харесай

Китайската конкуренция представлява „екзистенциална заплаха“ за соларната индустрия на Европа

Евтините китайски слънчеви панели наводняват пазара на Европейски Съюз и заплашват жизнеспособността на локалните компании.

Европейската слънчева промишленост предизвестява, че е изправена пред „ екзистенциална опасност “ и че ако  не бъде подхванато, може да рухне за няколко месеца.

Индустриална група приканва Европейската комисия да вкара изключителни ограничения, да вземем за пример посредством  на слънчеви панели, с цел да се обезпечи ликвидност.

Те споделят, че притокът на създадени в Китай слънчеви панели, чиито цената е изкуствено намалена посредством великодушна държавна помощ, на пазара на Европейски Съюз е отговорен за сериозната обстановка. Според промишлеността Пекин има съвсем монопол в региона: „ Китай субсидира своята промишленост повече от десетилетие “, споделя Йохан Линдал, общоприет секретар на Европейския съвет за произвеждане на слънчева сила (ESMC).

„ Те взеха решение да смятат фотоволтаиците (PV) за стратегическа технология преди повече от петнадесет години. Те направиха същото в други области ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР