Евтините билети, предлагани от бюджетни авиокомпании, донесоха сериозен ръст на

...
Евтините билети, предлагани от бюджетни авиокомпании, донесоха сериозен ръст на
Коментари Харесай

Летището, което счупи световния рекорд за най-много полети в рамките на 24 часа

Евтините билети, предлагани от бюджетни самолетни компании, донесоха сериозен растеж на авиационния пазар в Индия напоследък, като той стана третият по величина в света след Китай и Съединени американски щати.

Сега азиатската страна държи и различен връх - за максимален брой полети в границите на 24 часа, оповестява Bloomberg. В петък на летището в Мумбай са били обслужени 969 пътувания. И това е международен връх за аерогара, която разполага единствено с една писта към дадения миг.

Според информация на локалната медия Times of India упоритостите на управлението на летището са още по-големи, като тяхната цел е да доближат 1000 броя полети за едно денонощие.

За предходната година индийските самолетни компании са отчели към 100 милиона пасажери от страната, а от Международната асоциация за въздушен превоз пресмятат, че този брой ще се усили до 337 милиона души в идващите две десетилетия.

Потенциалът на пазара е доста огромен, като към момента към 97% от 1,3-милиардното население в Индия в никакъв случай не са се качвали на аероплан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР