Евтини ягоди и череши заляха пазара. След като цената на

...
Евтини ягоди и череши заляха пазара. След като цената на
Коментари Харесай

Ягодите и черешите рязко поевтиняха

Евтини ягоди и череши заляха пазара. След като цената на двете артикули до неотдавна шокираше потребителите, в този момент сумата за плодовете внезапно се намали. Към края на предходната седмица кг ягоди на едро излиза 2.25 лв., което е съвсем на половина по-ниско като цена.

Ягодите са с с над 1 лв. по-евтини в сравнение с при започване на предходния интервал. Цената на черешите също върви надолу. Плодът може да се откри по тържищата за 3.50 лв. кг. Това прави 45% намаляване на сумата, която потребителите отделяли няколко седмици по-рано, с цел да си закупят плода.

Същевременно при лимоните се следи леко покачване на цената. Жълтият плод нараства с към 10 стотинки. Към края на предходната седмица киселото прелъщение на едро излиза към 2.27 лв. за кг. От своя страна ябълките резервират постоянна цена от към 1.40 лв. на кг. Бананите също заковават стабилно равнище. Цената на продукта по тържищата варира от 2 лв. до 2.40 лв.. Средно цената на продукта е 2.22 лв..

Мандарините вървят от 1.80 до 2 лв., като цената регистрира покачване. Стабилно равнище обаче пази грейпфрутът. Цитрусът може да се откри на цена до 2 лв.. Същевременно портокалите регистрират лек скок, като по тържищата в страната цената стига 2.60 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР