Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката

...
Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката
Коментари Харесай

От Продължаваме промяната разкриха кога ще се радваме на евтини цени на газа

Евтини цени на газа ще дойдат от дотъкмяване на връзката с Азербайджан. Там са в пъти по-ниски цените. Виждаме, че и Германия не разчита на разновидности по какъв начин може да се разчита на " Газпром “. Това съобщи Радослав Рибарски от " Продължаваме промяната “ пред bTV.

" Не ни се постанова да пестим електрическа енергия, тъй като добиваме сила за съществена част от потреблението си от въглищни централи и от АЕЦ. Цените по контракта (б.р. с Азербайджан) са доста по-ниски. Те, като бъдат добавени към микса в цялостния размер от 1 милиарда кубични метра годишно, ще дадат доста понижаване на цената в микса, който съумява да генерира " Булгаргаз “. Това ще бъде регистрирано и в решенията, които следва да вземе КЕВР “, добави още той.

Рибарски добави, че чака азерския газ да пристигна още през септември.

" Както оповестиха и от компанията реализатор на интерконектора, те чакат да са подготвени в първите седмици на септември. Обявяването за приоритет и на интерконектора (б.р. от президента) и действителните стъпки не ни навеждат на мисълта, че това в действителност е приоритет. За нас този план беше главен, всяка седмица бяха провеждани диалози в тази връзка. Напредъкът се вижда, той е действителен “, сподели Рибарски.

" За нас този план е приключен. Чисто писмено би трябвало да бъдат осъществени последните действия по издаване на акт 15 и акт 16. Проектната компания също има публикуван лиценз за самостоятелен оператор на газопреносна мрежа от КЕВР “, добави още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР