Евтини наркотици с примамлив вид се пласират на много места

...
Евтини наркотици с примамлив вид се пласират на много места
Коментари Харесай

Невидима напаст: Дилъри тровят ученици с китайска дрога за 5...

Евтини опиати с привлекателен тип се пласират на доста места в Пловдив, в това число и пред учебните заведения.

Дизайнерската дрога става все по-популярна измежду младежите под тепетата, откри инспекция на " Марица ". Причината е, че е по-въздействаща, по-модерна и по-евтина. Синтетичните опиати се внасят най-вече от Китай и са с екзотични имена, като да вземем за пример " пинака ", " бутинака ", " бонзай ". Прекарването им през границата нормално става посредством замаскиране в разнообразни опаковки. Силната дрога влиза незаконно под формата на соли за вана, на смола, на благовонни кристали, пъзели и други По интернет или посредством дилър пък са част от главните способи за доставяне на младежите със неразрешеното вещество.



Цената на дозата е по-ниска даже от тази на марихуаната. Учениците могат да се снабдят с дрогата, която назовават " чай " поради съществуването на билки в нея, за 4-5 лева Тази себестойност, която се равнява на размера на джобните им, и все по-голямото ползване основават постоянна основа за сериозен бизнес с новата дрога. Като преимущество излиза на напред във времето също и това, че опиатът остава незабележим за драгчековете на полицията.

Здравето на децата обаче е съществено застрашено от въпросните опиати. Синтетичните опиати поразяват нервната система, отключват психологични болести. Не са изключени и съдбовни произшествия, защото надрусаният с китайската стока усеща, че може да лети, цялото усещане на действителността се трансформира и обърква мозъка, показват лекари.

Продажбата на дизайнерските опиати става и в ромските махали в града под тепетата. Там се пласира всичко, до което жителите могат да се докопат. Преди към 10 години наркозависимите са можели да открият единствено хероин, а в този момент " каталогът " е доста по-разнообразен. По информация на наши източници единственото, което не може да се купи оттова, е марихуаната, защото не я признават за същински опиат.

Проучването на " Марица " сочи, че огромна част от пловдивските младежи се увличат и по използването на амфетамини и екстази. И двата опиата се внасят от Европа. Каналът минава през страната, а идващите му спирки са Турция и арабските страни.

Не на последно място измежду желанията на младежите и младежите е марихуаната. Тя може да се отглежда на локално равнище на практика съвсем на всички места, което е трансформирало незаконното й произвеждане и разпространяване в главен занаят на доста криминогени.

Полицията в Пловдив непрестанно реализира огромни антидрога акции в Пловдив и района. Преди няколко дни започва и ударна акция против дрогата с мотото " Не убива последната доза. Убива първата! ". Дейността на униформените обаче ще бъде сполучлива, в случай че бъде подкрепена съществено и от родителите, които да обезпечават пълноценни занимания за децата си, да беседват с тях, да наблюдават изкъсо приятелския им кръг и защо харчат парите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР