Евтим Милошев е добър избор за министър на туризма. Това

...
Евтим Милошев е добър избор за министър на туризма. Това
Коментари Харесай

Резервациите за почивка за Великден трябва да ги направим по-рано

Евтим Милошев е добър избор за министър на туризма. Това каза председателят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов в студиото на " България заран ".

" Министър-председателят се е съобразил с настояването на една част от туристическия отрасъл , който изиска тъкмо подобен профил. Едно към едно, с единствената разлика, че Милошев не принадлежи на нито една от туристическите организации ", посочи той.

Около майските празници чакаме над 1 млн. пътувания на българи в България и в чужбина , стана ясно от думите му.

" Ще има огромно придвижване на българи. Голяма част към този момент са избрали своите почивки, изключително тези, които ще пътуват в чужбина по проведени пътувания - места няма. Резервациите във връзка с СПА курортите са на макс, по същия метод са и къщите за посетители.  Да не забравяме, че доста от българите имат втори дом . Вече ги стягат за лятото ", разяснява Драганов пред  Bulgaria ON AIR .

Председателят на ИАОТ посочи, че хората са привикнали с тридневните пакети, които са и най-търсени. 

" Този Великден ще ни излезе тъкмо толкоз, колкото пари имаме в джоба си . Наблюдаваме, че хората харчат доста пари ", добави той.

Драганов разяснява и приемането ни в Шенген от 1 април и по какъв начин това ще се отрази на туристопотока. 

" Нито една самолетна компания не си е трансформирала настояването към своите клиенти  два часа преди полет да бъдат на летището и не ги разделя на Шенгенски и нешенгенски. Австрийците нанесоха голям имиджов удар по нашето самочувствие като без никаква причина ни отнеса сухопътния Шенген, който ни нанася големи стопански вреди ", счита той.

По думите му, с цел да ни излезе преференциално резервацията за Великден, е добре да я създадем месец по-рано. 

" Най-често се случва, че през днешния ден - петък, не знаем къде ще сме в неделя. Това е нрав ", заключи още Драганов.

София ни е измежду най-предпочитаните дестинации за чужденците, които идват у нас , като даже изпреварва зимните ни курорти.

" Тези, които идват в София за първи път, са сюрпризирани от това, че виждат чист, спретнат град, с добре организиран превоз. Не виждат блъсканицата, която е в Лондон, Париж, Берлин ", проучва ръководителят на ИАОТ. Той регистрира като триумф, това, че Слънчев бряг се изкачва позитивно в класацията на най-хубавите плажове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР