Евтаназирани са 5-те кучета, които в четвъртък сутринта разкъсаха 41-годишната

...
Евтаназирани са 5-те кучета, които в четвъртък сутринта разкъсаха 41-годишната
Коментари Харесай

Задържаха гледача на петте кучета, разкъсали жена в Долна Оряховица

Евтаназирани са 5-те кучета, които в четвъртък сутринта раздраха 41-годишната санитарка в Долна Оряховица. Екстреното им умъртвяване било нужно, с цел да се изследва дали в стомасите им има тъкани от наядената Мирослава.

Разпоредени са голям брой експертизи, чакат се резултатите от тях. Това оповестиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдаване се води следствието на нещастието.

" Жената, която е в злощастната заран е отивала на работа в общинската болница в Горна Оряховица, е издъхнала от остра кръвозагуба, породена от множеството нахапвания. Собственикът на животните е в чужбина и устно е упълномощил на 50-годишен мъж да се грижи за тях. Преди време кучетата, които са от разнообразни породи, са били над 10, само че в последно време в двора, където има и специфични заграждения е имало единствено пет. Гледачът постоянно ги е пускал да се разхождат свободно отвън парцела.

Местна жителка показа, че е била нападана от възпросните животни. Жалби до полицията и други инстанции обаче не са подавани ", изясни наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Тя добави, че гледачът на животните е задържан и са му повдигнато обвиняване за неполагане на задоволително грижи за животните, умъртвили санитарката. За това закононарушение са планувани до 5 година затвор и 10 000 лв. санкция.

" Внесено е искане за непрекъснатото му задържане под стража, а мярката ще се гледа в събота в Районния съд в Горна Оряховица. Освен това стартира инспекция и на длъжностни лица и институции, неупражнили задоволително надзор за метода на развъждане на животните в община Горна Оряховица ", осведомиха още от Окръжната прокуратура в остарялата столица.

Убитата от озверелите животни жена е оставила сирак 15-годишен наследник, за който отсега нататък ще се грижат родителите на мъртвата санитарка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР