Еврозоната няма да избегне първата рецесия след пандемията, тъй като

...
Еврозоната няма да избегне първата рецесия след пандемията, тъй като
Коментари Харесай

Заради свиването на икономиката ѝ: Eврозоната отива към първата рецесия след пандемията

Еврозоната няма да избегне първата криза след пандемията, защото стопанската система ѝ се свива за второ следващо тримесечие през последните три месеца на годината, сочи изследване на Bloomberg измежду анализатори.
Oчакваното стесняване от 0,1% сред септември и декември се съпоставя с прогнозата на предходното изследване, съгласно която производството ще остане непроменено. В началото на 2024 година се предвижда леко възобновяване.
" Съмняваме се, че сме при започване на напредък ", споделя Йорг Ангеле, икономист в Bantleon Bank, осведоми Bloomberg TV Bulgaria. " Насрещните ветрове остават мощни, изключително тези, произлизащи от всеобщото повишение на лихвените проценти. "
Слабостта се дължи на най-голямата европейска стопанска система - Германия, която се пробва да се отърси от индустриалния си спад. Засегната от бюджетната рецесия и слабото международно търсене, страната се чака да означи спад от 0,2% през четвъртото тримесечие - повече от в началото плануваното стесняване от 0,1%.
Резултатите от изследването са в несъгласие с ноемврийската прогноза на Европейската комисия, която планува 20-членната еврозона да се върне към напредък през това тримесечие, подкрепена от внезапното понижаване на инфлацията и постоянния пазар на труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР