Еврозоната е уникалният шанс на България и ако ние не

...
Еврозоната е уникалният шанс на България и ако ние не
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Много е възможно този уникален шанс за България да се отложи още

Еврозоната е неповторимият късмет на България и в случай че ние не успеем да се оправим с това предизвикателство, придружено сега и от тези политически промени, доста допустимо е този прозорец, който се отваря за България, да се отсрочи още, поради и всички интернационалните събития. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  Надежда Нейнски, дипломатът и някогашен външен министър.

До този миг всички участващи в полемиката за бъдещето настояват, че няма разлика в поддръжката им за целите, само че никой не споделя по какъв начин тъкмо ще ги реализиран, означи Ненски.

" Защото с цел да можеш да извършиш промяна, която е в основата на реализирането на целите, изключително за еврозоната, само че също по този начин и за Шенген, се взимат политически решения, само че те стъпват върху изпълнени критерии. За да се изпълнят критериите и да се извършат промените са нужни болшинства. Т.е. би трябвало да се съблюдават някакви европейски правила, да се води политически, а не битов диалог за това какво да се случи в България. И считам, че това, което се случи, ще бъде доста явен урок за това, че не би трябвало да се принизява дебатът на такова битово равнище и че би трябвало да има направени единодушия по съответни политики, в случай че вървим към предварителни избори, несъмнено, само че към този момент такива са първичните настройки от всичко това, което се случи, в това число и в днешния ден ", означи Нейнски.

Тя обърна внимание, че би трябвало да се мисли по време на самата предизборна акция, тъй като по този начин или другояче най-вероятно същите политически сили още веднъж ще седнат на масата на договарянията директно след изборите.

" Според мен главното нещо, което сега би трябвало да се наложи като жанр на предизборната акция – отново върша тази спогодба, в случай че се върви към избори, само че по този начин или другояче в един миг ще има избори, даже да бъдат постоянни – това е да се стартира политически спор по целите и по политиките за България, а не да бъде махленска кавга и битов диалог, който отвращава и отблъсква гласоподавателите. Политическите сили и водачите би трябвало да се концентрират по какъв начин да разширят въздействието, без значение коя политическа мощ, и да привлекат от онази външна страна, която сега е демотивирана да гласоподава заради всеприетата популяризирана бих споделила хибридка за това, че " всички са идентични маскари “. Но в случай че ние влезем в тази скица на битовизми, на замяна на обиди, тъй като вижте – обикновеното възпитание е изчезнало от политиката. Казвам го даже с болежка. Уважението сред политиците.

Вие може да имате разнообразни визии, може да имате друга биография, само че в последна сметка хората гледат какво се случва в политиката и си споделят: " След като те могат да си разрешат да се държат по сходен метод, какво да чакат от нас?! “. И това развращава обществото. И в този смисъл политиците би трябвало да зададат радикално друг диалог. И доста се надявам – може би на знамение, само че въпреки всичко не преставам да се надявам, че това нещо е допустимо даже и у нас ", разяснява още Надежда Нейнски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР