Евровотът през 2019 година да се проведе между 23 и

...
Евровотът през 2019 година да се проведе между 23 и
Коментари Харесай

Избираме новите евродепутати на 26 май

Евровотът през 2019 година да се организира сред 23 и 26 май. Това реши Съветът на Европейски Съюз по общи въпроси, като реализира съглашение в кой времеви прозорец жителите на Европейски Съюз ще могат да изберат своите представители в Екологичен потенциал. Тъй като по традиция у нас изборите се организират в неделя, по всяка възможност българите ще изразят желанията си за представителите на страната ни в идващия състав на Екологичен потенциал на 26 май. Съветът реши въпреки всичко да се съветва и с Екологичен потенциал за решението за датите, преди окончателното му приемане.
Евроизборите се организират на всеки пет години, а според Акта за избор на членове на Екологичен потенциал от 1976 година, през 2019 година следва да се проведат от 6 до 9 юни. Много от страните членки обаче са решили, че това е невероятно, защото тогава е Петдесетница. Именно по тази причина Съветът се съгласил да дефинира различни дати.
Очаква се след излизането на Англия от Европейски Съюз броят на членовете на Екологичен потенциал да намалее от 751 на 705. Обединеното кралство ще освободи 73 места, като 46 от тях ще остави в запас за новите членове на Европейски Съюз. Останалите 27 места ще бъдат разпределени сред 14 страни, които сега са по-слабо показани, с цел да бъде преодолян казусът с непропорционалното посланичество в Екологичен потенциал. За България смяна в броя на евродепутатите не се планува.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР