Еврото в понеделник се понижава по отношение на долара и

...
Еврото в понеделник се понижава по отношение на долара и
Коментари Харесай

Еврото пада заради неуспеха на Меркел да състави правителство

Еврото в понеделник се намалява във връзка с $ и падна до двумесечен най-малко по отношение на йената. Пазарът реагира на неуспеха на канцлера Ангела Меркел да сформира новото съдружно държавно управление. Провалените договаряния с евентуалните сътрудници от партиите на свободните демократи и зелените слага най-голямата европейска стопанска система в обстановка на политическа несигурност.

Общата валута внезапно се обезцени незабавно след новината за неуспеха на договарянията, само че по-късно съумя отчасти да възвърне загубите, отбелязва Reueters.

Сутринта еврото спада по отношение на $ на 0,5 % до $1,1731, отдалечавайки се доста от най-много в равнището $1,1862, доближат в сряда.

Европейската валута губи от цената си във връзка с японската 6 % до 131,42 йени за едно евро, откакто в избран миг преди този момент се намали до равнището 131,16 - най-малко за общата валута от средата на септември.

Понижението на еврото поддържа покачването на доларовия показател по отношение на кошницата от 6 съществени международни валути, който набъбна 0,3 % до 93,979 пункта.

Към йената доларът се търгува без внезапни съмнения на равнище 112,03у откакто преди този момент бе паднал до месечен най-малко в равнището 111,89 йени за един $.

Инвеститорите наблюдават деликатно за ориста на данъчната промяна в Съединени американски щати. Американският президент Доналд Тръмп в неделя допусна, че сенаторът Джеф Флейк ще излезе срещу проекта за данъчни промени на републиканците. Позицията на обособените сенатори стана изключително значима, доколкото републиканците имат нищожно болшинство в Горната камара на американския Конгрес. И законопроектът може да не бъде утвърден, в случай че повече от двама от тях не го поддържат с гласа си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР