Еврото слезе почти до 1,17 долара през изминалата седмица, следвайки

...
Еврото слезе почти до 1,17 долара през изминалата седмица, следвайки
Коментари Харесай

Първата корекция на еврото за половин година

Еврото слезе съвсем до 1,17 $ през миналата седмица, следвайки мненията на ръководителя на Федералния запас Джанет Йелън за продължение на покачването на лихвите. Тази политика на централната банка не съответствува с все по-скептичните визии на вложителите за щатската стопанска система.

Данните за поръчките на артикули с дълготрайна приложимост и окончателната оценка на растежа за второто тримесечие не съумяха да доведат до още покупки на долари. Валутният курс се движеше към 1,18EUR/USD в края на европейската сесия в петък, а краткотраен растеж беше регистриран след публикуването на данните за мощното понижение на безработните в Германия.

Икономическите вести от Европа не престават да са доста положителни, което кара вложителите да ревизират упованията си за повишение на лихвите в Еврозоната. Това в действителност стои зад силата на еврото през тази година, само че реакцията на валутния пазар през последната седмицае знак за смяна на отношението към лихвените разлики.

Доходността на държавните облигации на Съединени американски щати пораства, което движи капиталите към щатски активи и поддържа $. Инвеститорите чакат, че Федералният запас ще продължи да покачва лихвите даже и при слаб стопански напредък.

Рамката на данъчната промяна, която Републиканската партия разгласява, не докара до повишаване на $, само че също ускорява упованията, че в Съединени американски щати следва повишаване на инфлацията. Еврото към момента е в промяна, като основното ниво, където ще се появят повече купувачи, е 1,15 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР