Еврото ще се въведе при текущия курс към лева с

...
Еврото ще се въведе при текущия курс към лева с
Коментари Харесай

Твърде оптимистично: Въвеждаме еврото на 1 януари 2024 г. при текущия курс към лева

Еврото ще се вкара при настоящия курс към лв. с целева дата първи януари 2024 година. Да, ние стоим зад приемането на еврото, сподели вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в Народното събрание по време на петъчния блиц надзор.

" Основната причина е, че с валутния ръб ние към този момент сме въвели еврото в стопанската система. С приемането на еврото ние влизаме в борда, който взема решения за политиката за тази валута, уточни министърът. Каквато инфлация направи ЕЦБ, тя автоматизирано идва при нас поради валутния ръб. Ако партия " Възраждане " желае анулация на валутния ръб, да си го каже, прикани Василев. Това става и при политиката на Европейски Съюз по отношение на петролното ембарго – поискахме и ще си получим изключенията от петролното ембарго, както всички останали наранени страни ", сподели вицепремиерът.

Планът за приемане на еврото е обществен от 5 юли предходната година, когато беше оповестен за публично разискване. По документа са направени единствено няколко механически бележки, които не са свързани с датата за въвеждане на валутата. Това не заменя потребността да се направи документ за цялостните резултати от въвеждането на еврото. Такъв документ има и в този момент ще се обнови, сподели Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР