Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път

...
Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път
Коментари Харесай

Еврото се срина до 20-годишно дъно

Еврото се срина под 99 щатски цента за първи път от 20 години насам. Отслабването на единната европейска валута идва поради опасенията на вложителите, свързани с газовата осигуреност на страните, оповестява БНР.

Отслабването на единната европейска валута идва поради опасенията на вложителите, свързани с газовата осигуреност на Европа.
Несигурността към енергийните доставки и покачването на лихвите са измежду водещите фактори, които забавят икономическия напредък и карат вложителите да бъдат внимателни.

В началото на седмицата показателите на водещите европейски тържища също отбелязваха съществени спадове.

В петък Русия разгласи прекъсването на газопровода " Северен поток " за неустановен интервал от време. След като на 26 август цената на синьото гориво се приближи до историческия си връх от 345 евро за мегаватчас, открит през март малко след началото на съветската инвазия в Украйна, предходната седмица цената на европейския природен газ спадна с над една трета.

Еврото падна до 0,9884 $ през днешния ден сутринта, което е най-ниската му точка от декември 2022 година

Единната европейска валута продължава да отслабва по отношение на $ от началото на годината поради стопански разтърсвания и неустановеност, провокирани от съветската инвазия в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР