Еврото се котираше днес близо до тригодишен максимум спрямо като

...
Еврото се котираше днес близо до тригодишен максимум спрямо като
Коментари Харесай

Еврото стартира ударно 2018 г.

Еврото се котираше през днешния ден покрай тригодишен най-много по отношение на като цяло по-слабия $, започвайки първия търговски ден за 2018 година с оптимизъм за стопанската система в Еврозоната, съобщи Ройтерс.

За единната валута 2017-а бе най-хубавата година по отношение на $ от 2003 година на фона на усилването на европейските стопански системи и повишаването на упованията Европейската централна банка (ЕЦБ) да свие програмата си за парично стимулиране на стопанската система. Тези фактори усилиха търсенето на еврото измежду вложителите.

Европейската валута стартира новата година, поскъпвайки с 0,6 на 100 до четиримесечен най-много от 1,2081 $, давайки сигнали, че може да доближи и максимума от 1,2092 $, който бе маркиран през септември и бе най-високият курс от началото на 2015 година.

Еврото нарастна и по отношение на йената до 135,64 йени за евро, отбелязвайки най-високото ниво от края на 2015 година.

Развитието на валутния пазар се дължи " на композиция от слабостта на $ и силата на еврото ", показва анализаторът от немската Комерцбанк (Commerzbank) Ту Лан Нгуен.

Американската валута като цяло е слаба. Доларовият показател, отчитащ цената по отношение на кошница от шест други водещи валути, се намали до 91,75 пункта, което е най-ниското равнище от септември.

За цялата 2017 година показателят се е намалил с над 9,8 на 100, отбелязвайки най-лошото годишно показване на $ от 2003 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР