Еврото продължи да поскъпва днес на фона на усилията на

...
Еврото продължи да поскъпва днес на фона на усилията на
Коментари Харесай

Еврото поскъпна с успокояването на опасенията около Италия

Еврото продължи да нараства през днешния ден на фона на напъните на италианските партии да сформират държавно управление и избегнат нови избори, които ненапълно успокоиха опасенията от последствията на политическата рецесия в страната, съобщи Ройтерс.

Вероятността на власт в Италия да пристигна евроскептично държавно управление и въздействието, което това би могло да има върху стабилността в Европа, докара до поевтиняване на еврото с 3,5 на 100 този месец на фона на възобновяване на $.

Ситуацията обаче ненапълно се успокои с помощта на напъните на двете антисистемни партии " Лигата " и Движение " Пет звезди " да образуват жизнеспособна коалиция.

Еврото нарастна с половин % до тридневен най-много от 1,1725 д. през днешния ден, откакто през вчерашния ден курсът му се увеличи с 1,1 на 100, отбелязвайки вторият най-силен дневен напредък тази година. Единната европейска валута във вторник, 29 май, поевтиня до 10-месечен най-малко от 1,1510 пункта.
Възходящата наклонност последва коментар на номинирания за министър председател Карло Котарели през вчерашния ден, че се е появила опция " за раждане на политическо държавно управление ", намеквайки, че може би политици, а не технократи като него могат да съумеят да изведат страната от безизходицата. Това понижи опасенията от предварителни избори, които съгласно някои анализатори на процедура ще послужат като референдум за участието на Италия в Еврозоната.

Източник: Българска телеграфна агенция

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР