Еврото приключи седмицата без съществено изменение, въпреки многото важни новини,

...
Еврото приключи седмицата без съществено изменение, въпреки многото важни новини,
Коментари Харесай

ЕЦБ стъпва на спирачката, но не успя да качи еврото

Еврото завърши седмицата без значително изменение, макар многото значими вести, които заляха валутния пазар. Икономическите данни дадоха преимущество на $, само че това не се отрази на курса.

Единната валута се търгуваше на равнището от 1.23 евро в края на европейската търговия в петък. Спекулантите не реагираха на мощните данни за новите работни места в Съединени американски щати, които надвишиха значително прогнозите за февруари.

Покупките на долари стопираха незабавно след оповестението на новините, откакто вниманието се насочи към не толкоз мощния растеж на заплащането на труда, колкото бяха терзанията на вложителите. Това значи, че рисковете от ускорение на инфлацията не са на дневен ред и централните банкери няма да усилят темповете на покачване на лихвите в Съединени американски щати.

Новините към цените за импорт на стомана и алуминий, както и оставката на водещият стопански консултант на Белия дом, повлияха отрицателно на $ при започване на седмицата. Пазарът, обаче, се обърна след постоянното съвещание на Европейската централна банка.

Изненадващата смяна в проектите за нови тласъци при нужда се дължеше на положителните вероятности пред икономическия напредък в еврозоната. Валутните спекуланти, обаче, заложиха против еврото и подчертаваха вниманието си върху рисковете, които вижда президента на ЕЦБ Марио Драги. Основен риск е комерсиалната война, която Съединени американски щати стартира с налагането на цените. Еврото доближи най-високо ниво от 1.2450 $ в средата на седмицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР