Еврото отчете повишение в последните два дни на седмицата, с

...
Еврото отчете повишение в последните два дни на седмицата, с
Коментари Харесай

Обърна ли се посоката на валутния пазар?

Еврото регистрира покачване в последните два дни на седмицата, с което компенсира загубите си от преди този момент. Ръстът на единната валута, обаче, не е единствено моментно превръщане на посоката, а дава сигнал и за края на повишаването на $, което се наблюдаваше през последния един месец.

Индикаторите към момента не дават явен сигнал за края на растежа на щатската валута, само че когато се регистрира реакцията на пазара на новините през седмицата, излиза наяве, че вложителите последователно трансформират настройките си.

Покупките на долари се дължаха на упованията за ускорено покачване на лихвите в Съединени американски щати, като претекстовете на централните банкери включват освен икономическото възобновяване, само че и заплахата от инфлация. Данните, обаче, не удостоверяват това.

Потребителските цени порастват с по-ниски темпове от прогнозите през април, когато се изключат резултатите от повишаването на храните и горивата. Индустрията също регистрира по-нисък инфлационен напън, което опонира на икономическата доктрина. В световен мащаб се вижда наклонността на слаба инфлация и даже рекордно ниската безработица в Съединени американски щати и повишаването на петрола не съумява да качи цените. С това и растежът на щатската валута губи почва под краката си.

Еврото слезе до нивото от 1.18 EUR/USD през седмицата, само че в края на европейската търговия към този момент се върна на равнището от 1.1950 $. Това не може да се дефинира като извънредно динамична търговия, само че е първият сигнал за превръщане на посоката на пазара.

Връщането над основното равнище от 1.20 EUR/USD ще форсира излизането от доларови позиции на вложителите, като ще удостовери смяната на тренда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР