Еврото направи сериозна крачка нагоре и в края на петъчната

...
Еврото направи сериозна крачка нагоре и в края на петъчната
Коментари Харесай

Единната валута обръща посоката

Еврото направи сериозна крачка нагоре и в края на петъчната търговия се задържа на нивото от 1.18 $. Валутата записва два цента растеж за близо две седмици и сложи завършек на спада си, който започва при започване на септември. Оптимизмът за европейската стопанска система се оказа главната причина за покупките на евро.

Данните за растежа на стопанската система на Германия форсираха повишаването на валутата, като това постави завършек на опита на $ да обърне посоката на търговията, откакто съвсем през цялата година падаше. Инвеститорите, обаче, не продължиха да купуват евро след пробива при започване на седмицата.

Валутата не нарастна и когато президентът на ЕЦБ Марио Драги направи извънредно положителни мнения за европейската стопанска система в петък. Сигналът, който даде банкер номер едно на еврозоната, за отдръпването на паричните тласъци и за повишение на лихвите, не е вест. По-интересното е, че неналичието на следваща реакция е по сходство на сложния растеж на $ до скоро.

Валутните спекуланти не увеличаваха покупките си на щатската валута, когато имаше положителни вести за Съединени американски щати. И повторението на пазарната реакция, само че този път за еврото, не е положителен знак в кратковременен интервал.

Възможно е търговията с валути да навлиза в интервал на доста ниска интензивност преди Деня на благодарността в Съединени американски щати. Това ще разреши на спекулантите да се възползват от слабите придвижвания през идващата седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР