Еврото има много нерешени проблеми и не бива да бъде

...
Еврото има много нерешени проблеми и не бива да бъде
Коментари Харесай

Джордж Сорос предупреди за нова голяма финансова криза

Еврото има доста нерешени проблеми и не трябва да бъде допускано да унищожи Европейския съюз, счита милиардерът

Още по тематиката
Джордж Сорос купи облигации за 35 млн. $ от Tesla

Милиардерът залага на бизнеса с електронни коли на Илън Мъск
16 май 2018
Вечерни вести: Икономиката на България пораства, само че се забавя в Европейски Съюз, риск от нова война в Газа

И още: Силен напън против плана за органичения на хазарта, в очакване на транспортен безпорядък в София към срещата на върха, Путин откри моста сред Русия и Крим
15 май 2018
" Отворено общество " напуща Унгария
15 май 2018
Сорос, Ротшилд и Рокфелер влагат в криптовалути

Големите пари влизат, когато пазарът е на алено
10 апр 2018
Трети следващ мандат за евроскептика Орбан

Унгарският министър председател печели изборите в страната с помощта на твърда антиимигрантска акция
9 апр 2018 Поскъпването на $ и приключването на капитали от разрастващите се пазари могат да доведат до нова огромна финансова рецесия, счита вложителят Джордж Сорос. Той предизвестява, че Европейски Съюз е изправен пред огромна екзистенциална опасност, написа Bloomberg.

В международен проект

Прекратяването на нуклеарната договорка с Иран и разрушаването на трансатлантическия съюз сред Европейски Съюз и Съединени американски щати наложително ще има отрицателен резултат върху европейската стопанска система и биха основали и други разбърквания, в това число и обезценяването на валутите в разрастващите се пазари. В тирада в Париж във вторник Сорос изрази подозрения, че може да наближаваме нова финансова рецесия.

Предупреждението му идва, откакто доходността по италианските облигации се увеличи до няколкогодишни върхове и огромните разрастващи се стопански системи като Турция и Аржентина се затрудняват да лимитират отрицателните последици от инфлацията. Сорос резервира доста мрачните си вероятности за Европейския съюз.

Европейски Съюз пред рецесия

Според него всичко, което е можело да се обърка, се объркало, цитирайки, от една страна, бежанската рецесия и строгите политики, които са изстреляли популистите във властта, а въпреки това - териториалното разпокъсване, образец за което е Brexit. Според Сорос към този момент не е пресилено да се каже, че Европа е в екзистенциална заплаха, а това по-скоро е суровата действителност.

Решението на Сорос за някои от бедите на Европа е нов проект " Маршал ", финансиран от Европейски Съюз, за Африка на стойност към 30 милиарда евро на година, който би облекчил миграционния напън към континента. Той също предложи и радикална промяна на Европейски Съюз, в това число и отвод от клаузата, изискваща от страните членки да одобряват единната валута.

Еврото има доста нерешени проблеми и не трябва да бъде допускано да унищожи Европейския съюз, счита милиардерът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР