Еврото е един от най-ярките символи на европейската идентичност и

...
Еврото е един от най-ярките символи на европейската идентичност и
Коментари Харесай

Илия Лингорски: Еврото е един от най-ярките символи на европейската идентичност

Еврото е един от най-ярките знаци на европейската еднаквост и принадлежност. Това съобщи Илия Лингорски, член на УС на Българска народна банка, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ От името на шефа на Българска народна банка бих желал да поздравявам участниците в днешния конгрес и да благодаря на уредниците и домакините. Нашето общество има потребност от осъществяване на такива полемики ", сподели Лингорски и добави, че опитът на всяка страна е значим и скъп за нас.

Присъединяването на страната ни към Европейския банков съюз и стабилността на валутни курс са двете най-важните неща за присъединение на България към еврозоната, акцентира той и уточни, че страната ни стана пълновръстен член на Европейския банков съюз, както и че Българска народна банка взе участие във вземането на най-важните решения, свързани с надзора. Според него страната ни е минала значима и може би най-трудната част на този път.

Владимир Данаилов от ССИ добави, че България доста от дълго време е взела това стратегическо решение да се причисли към еврозоната. „ Без пълноценното консолидиране на българското общество към европейското общество, ние няма да реализираме това доближаване ", означи той и добави, че се намираме в турбулентни времена, на война и рецесии.

Данаилов регистрира, че в 20-те и 30-те години на XXI век страната ни е в режим на заемане на нови пазарни позиции, на създаване на нов имидж на България. „ България към този момент би следвало да се конкурира като стопанска система на високата добавена стойност ", съобщи той и посочи, че приобщаването ни към еврозоната ще осъществя тези цели, които сме си сложили.

Очаквайте детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР